Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: Noi am fi votat doar un premier tehnocrat

|versiune pentru tipar||
PSRM / 11 aprilie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În legătură cu situaţia politică, vreau să fac următoarele declaraţii:

Mai întîi de toate, vreau să constat că dacă va fi o nouă coaliţie, din această coaliţie va lipsi Ghimpu cu liberalii săi unionişti. Acesta era de la început un obiectiv important al socialiştilor şi, cel puţin indirect, noi am contribuit la realizarea lui.

Acum nemijlocit la subiect: dacă preşedintele Timofti ar fi înaintat la funcţia de premier un candidat apartinic, tehnocrat, noi l-am fi votat, pentru că Moldova în prezent are nevoie de un guvern profesionist, responsabil şi necorupt.

În privinţa înaintării candidaturii lui Vlad Filat, prin acest gest Timofti demonstrează că este un personaj docil şi ermetic, care nu se poate ridica mai sus de interesele unor lideri din AIE. Nu se poate ridica la nivelul intereselor poporului.

Eu personal nu văd niciun rost să-l votăm pe Filat, după ce acum câteva săptămîni l-am demis din funcţia de premier. În două-trei săptămîni Filat nu s-a schimbat, iar un nou guvern, condus după aceleaşi clişee, nu va fi deveni nici mai profesionist, nici mai responsabil, nici mai puţin corupt.

Deci, in calitate de lider de partid voi propune colegilor mei sa nu sustina candidatura lui Filat şi voi cere în această privinţă susţinerea partidului în cadrul Consiliului Republican al PSRM. Atunci vom avea şi o decizie finală definitivă.

Sursa: dodon.md

Marina Radvan: “Artico” este în primejdie Victor Poleacov: de ce copiii noştri sunt privaţi de copilărie?