Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

“Asistenţa de urgenţă” din partea Gărzii Tinere pentru caii înfometaţi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 aprilie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Vestea despre situaţia dezastruoasă în care se află caii în şcoala de hipism al municipiului Chişinău şi în subdiviziunea acesteia din Ungheni s-a răspîndit în întreaga ţară. Nici Garda Tînără nu a putut sta departe fără a se implica în soluţionarea acestei probleme.

Astăzi, activiştii aripei tinere a Partidului Socialiştilor au vizitat subdiviziunea şcolii republicane de hipism din oraşul Ungheni. Situaţia în care se află caii care au mai sunt vii este destul de înspăimîntătoare — doar pielea şi oase au mai rămas de la ei — într-atît aceştia sun flămînzi şi sleiţi de puteri. Şi această stare continuă deja timp de patru luni.

Domnul Androniuc (acum deja fostul director al şcolii) şi reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, fiind ocupaţi de procesul de judecată au uitat complet de acele animale, care au rămas dincolo de interesele lor personale. La întrebarea adresată brigadirului şcolii, dlui V. Balmaş dacă şcoala primeşte o oarecare asistenţă din partea statului, acesta a răspuns că la momentul actual caii se alimentează din nutreţurile oferite de către persoane absolut străine.

După cum se vede acum viaţa acestor cai depinde în mod direct doar de ajutorul cetăţenilor. De aceea Garda Tînără a hotărît să ajute caii înfometaţi. Pe banii colectaţi de către tinerii activişti au fost cumpărate nutreţurile necesare pentru cai. Pe ici pe acolo s-au acumulat aprozimatin o tonă de diferite nutreţuri. Şi dacă fiecare dintre noi îşi va depune efortul pentru a pentru a păstra viaţa acestor cai, cantitatea aceasta se va mări considerabil. Deoarece bietele dobitoace riscă să nu mai ajungă pînă la ajutorul oferit de către stat şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Mitriniuc Ecaterina (liderul Gărzii Tinere din or. Ungheni): “Luînd în considerare starea de lucruri în cadrul şcolii republicane (reţineţi!) de hipism, pot face doar o singură concluzie — trebuie cît mai curînd posibil să «reanimăm» caii istoviţi şi să mobilizăm şcoala. Uitaţi-vă ce se întîmplă acum — nici un cal nu este în stare să participe în competiţiile apropiate. Mai mult ca atît, aceste animale se află între viaţă şi moarte. Ce putem face în această situaţie? Eu consider că mai rezonabilă ar fi opţiunea de a transforma şcoala într-o instituţie neguvernamentală, deoarece în prezent în oraşul Ungheni deja există un număr suficient de persoane, care sunt dispuşi să întreţină şcoala, să ajute aceste animale fragede. Iar noi, ca reprezentanţii Gărzii Tinere, cu ardoare le vom purta o grijă specială şi le vom ajuta să se restabilească”.

P.S. Acţiunea a fost organizată în colaborare cu Fondul de binefacere “Soluţia”. La rîndul său, Garda Tînără exprimă recunoştinţă dnei Galina Cernova şi dlui Artiom Garbuzov pentru asistenţa financiară acordată, şi este deosebit de recunoscătoare dlui Liviu Ostaci — pentru acordarea transportului şi a suportului financiar, precum şi dlui Dumitru Digolean — şoferului mijlocului de transport.

Sursa: gardatinara.md

Igor Dodon: Ce fel de guvernare doresc socialiştii Îmi pasă de oraşul meu