Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM: Salvaţi agricultura!

|versiune pentru tipar||
PSRM / 17 aprilie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Reprezentanţii Partidului Socialiştilor din RM au manifestat astăzi sub această lozincă în faţa sediului Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare. La pichet au fost prezenţi reprezentanţii partidului din mai multe raioane ale ţării.

Manifestanţii au supus unei critici dure acţiunile autorităţilor în domeniul agriculturii, care, actualmente, se află într-o stare dezastruoasă. “Seceta din anul trecut a cauzat ţăranilor pierderi de circa trei miliarde de lei. Doar cincisprezece procente din suma respectivă au fost compensate din contul bugetului de stat. Şi acest lucru se întîmplă într-o ţară agrară”, — au remarcat manifestaţii.

Socialiştii s-au exprimat categoric împotriva mecanismului de subvenţionare a agriculturii, considerîndu-l deficient din punct de vedere al susţinerii financiare şi a mecanismului de distribuire a mijloacelor, care se efectuează în baza unor criterii politice.

Manifestanţii au ţinut să menţioneze că, dacă actuala guvernare nu va acorda sprijin sectorului agrar, curînd Republica Moldova va deveni un stat, în pieţele căruia nu vor mai fi produse de origine autohtonă.

Protestatarii au cerut parlamentarilor examinarea în regim de urgenţă a proiectelor de lege, înaintate de socialişti, care au fost supuse unor dezbateri active cu reprezentanţii din ramura agricolă şi care prevăd următoarele:

Sursa: socialistii.md

Îmi pasă de oraşul meu Igor Dodon: Matematica cufundării în mlaştina datoriilor