Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Activităţile Gărzii Tinere dedicate Zilei Marii Victorii

|versiune pentru tipar||
PSRM / 3 mai 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Protecţia memoriei istorice, păstrarea monumentelor şi mormintelor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, acordarea de ajutor veteranilor — acestea sunt sarcinile propuse spre realizare de către tinerii gardişti.

Activităţile organizate de Garda Tînără vor avea loc în Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat, Ungheni, Călăraşi, Drochia, Edineţ, Rîşcani, Făleşti, Sîngerei, Briceni, Străşeni, Ceadîr-Lunga, Basarabeasca, Căuşeni, Anenii Noi. Activiştii organizaţiei din raioanele republicii planifică curăţarea a 15 cimitire militare, ceremonii de depunere a florilor la monumentele eroilor căzuţi în război, distribuirea de 15 mii de panglici ai Sf. Gheorghe şi multe altele.

Precum este cunoscut, Garda Tînără nu doar în prima dată organizează aşa fel de eveniment. Chiar anul trecut a avut loc conferinţa de presă — “Acţiuni dedicate marcării zilei de 9 mai”. Evenimentul a avut loc în cadrul agenţiei de presă “INFOTAG”.

De asemenea, tinerii gardişti vor vizita la domiciliu şi vor felicita pe cei 1500 de veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei rămaşi. Persoanele care au apărat pămînturile noastre de trupele fasciste vor primi un ajutor pe măsura posibilităţilor.

De 8 mai va fi organizată o cursă cu automobile cu participarea a 150 de vehicule, care va cuprinde municipiul Chişinău şi alte raioane ale republicii.

Şi, în sfîrşit, unul dintre cele mai importante evenimente care va eterniza în istorie şi inimele tinerei generaţii memoria ostaşilor-eliberatori va fi publicarea celei de-a doua părţi a “Cărţii Memoriei”. Deja mai mult de un an tinerii gardişti colectează diferite informaţii şi date despre veteranii moldoveni.

Reamintim că pe 22 iunie anul trecut a avut prezentarea proiectului “9 Veterani” care a inclus prima parte a cărţii “Cartea Memoriei”, precum şi un un film documentar cu acelaşi nume.

Filmul “9 Veterani” dezvăluie istoriile a 9 veterani, care cunosc din propria experienţă ce înseamnă Marele Război pentru Apărarea Patriei, care au apărat Patria noastră de forţele naziste. Istoriile sunt din prima sursă, istorii vii, care nu vor fi uitate niciodată…

Stimaţi veterani! Vă suntem recunoscători pentru cerul senin şi prezentul luminos! Vă mulţumim pentru faptul că suntem în viaţă!

Sursa: gardatinara.md

În Joia Curată socialiştii au salubrizat parcul şi stadionul din sectorul Ciocana Mesajul Preşedintelui PSRM Igor Dodon cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paşti!