Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Un sezon nou — active noi în cadrul Gărzii Tinere

|versiune pentru tipar||
PSRM / 23 mai 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Activiştii Gărzii Tinere se pregătesc de desfăşurarea unor proiecte educaţionale de vară dedicate activităţii, statutului şi programului organizaţiei.

Astfel, încă săptămîna trecută organizaţiile primare din oraşele Ungheni, Orhei şi Anenii Noi, planificîndu-şi acţiunile pentru viitor — activiştii din raionul Orhei pe primul plan plasează problema restabilirii oficiului principal, care a fost supus unui act de vandalism. În Anenii Noi în curînd va avea loc conferinţa de dare de seamă şi alegeri, în cadrul căreia va fi examinat raportul activităţii desfăşurate. Iar tinerii gardişti din oraşul Ungheni pe lîngă principalele probleme, au mai discutat şi aspectele organizării şi desfăşurării proiectului “Cinema în aer liber”. Esenţa acestui proiect constă în difuzarea unui şir de filme în zonele de parc în aer liber cu invitarea tuturor doritorilor.

Unul dintre principalele momente ale activităţii şi a procesului educaţional este extinderea rîndurilor activiştilor Gărzii Tinere şi crearea de noi organizaţii primare în acele raioane, unde în prezent acestea deocamdată lipsesc.

Şi astăzi, Vlad Bătrîncea, reprezentantul Comitetului Executiv PSRM şi Grigore Novac, reprezentantul Consiliului Republican al Gărzii Tinere au desfăşurat o activitate de familiarizare cu statutul şi programul organizaţiei de tineret în oraşul Căuşeni, pentru ca ulterior să fie instituită filiala Gărzii Tinere în acest raion. De asemenea, în timpul apropiat va avea loc întîlnirea cu tineretul din oraşul Criuleni.

Iuri Vitneanschi, reprezentantul Consiliului Republican al Gărzii Tinere: “Aceste întîlniri vor fi desfăşurate pe întreg teritoriu la ţării. Este necesar ca în cadrul unor şcoli de vară de nivel republican şi regional să desfăşurăm lecţii cu privire la prevederile Statutului şi structura organizaţională a Gărzii

Tinere. Pe lîngă reproducerea prevederilor programului şi a Statutului, au apărut chestiuni care solicită introducerea unor posibile modificări în aceste documente, respectiv care şi vor fi discutate în cadrul activităţii educaţionale”.

Sursa: gardatinara.md

Rolul sărbătorilor în viaţa Gărzii Tinere Ia start un nou festival Roller Fest!