Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Rolul sărbătorilor în viaţa Gărzii Tinere

|versiune pentru tipar||
PSRM / 23 mai 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Capitala de Nord a Moldovei şi-a sărbătorit ieri Hramul său — oraşul Bălţi a aniversat 592 ani de la fondare.

Şi cu acest scop Garda Tînără a hotărît să dedice o parte din sine acestei sărbători. Activiştii organizaţiei în număr de 120 de personae au organizat un flashmob plin de culoare, la ca au participat şi alţi tinerii din Bălţi. Luîndu-se de mîini, tinerii au reprodus o figură în formă de inimă, exprimîndu-şi astfel dragostea şi gratitudinea faţă de oraşul natal.

De asemenea, cu sprijinul Partidului Socialiştilor şi a companiei “Metal Stil” tinerii gardişti au instalat în centrul capitalei de nord o bancă a reconcilierii. Acest scaun are menirea să dăruiască împăcare pentru cei aflaţi în ceartă.

Serghei Gramma, secretarul executiv al Gărzii Tinere din mun. Bălţi: “Inima formată de tineri exprimă dragostea noastră faţă de oraşul natal. Adresăm felicitările noastre cu această sărbătoare tuturor locuitorilor din Bălţi şi le dorim să fie mereu împăcaţi unul cu altul. Şi chiar dacă s-a întîmplat să fie o ceartă între ei — sperăm că această bancă a reconcilierii va restabili înţelegerea în inimele lor”.

Dmitri Lebedev, reprezentantul Gărzii Tinere în Consiliului municipal Bălţi: “Activităţile organizate în această zi au lăsat doar impresii plăcute . Tinerii şi-au depus toate eforturile — totul ce era preconizat s-a realizat pe nota 10. Sperăm că şi în viitor vom bucura oraşul iubit cu proiecte noi”.

Nu a fost lăsat fără atenţie nici Hramul satului Sadova, raionul Călăraşi. De sărbătoarea creştină Sf. Nicolae pentru locuitori din localitate s-a organizat un concert în cadrul campaniei naţionale “Iubesc Moldova” cu sprijinul Partidului Socialiştilor. Pe scenă au evoluat trupa “Millenium” şi alţi interprţi naţionali.

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor, pentru care satul Sadova este satul natal, de asemenea s-a alăturat felicitărilor adresate locuitorilor localităţii.

Nadejda Lisnic, secretarul executiv al Gărzii Tinere din raionul Călăraşi: “Cred ca ar fi cazul să organizăm cît mai multe evenimente de acest gen la noi in localitate, ca sa amintim atît localnicilor, cît şi intregii lumi ca avem un sat de invidiat, şi ne mîndrim cu ceea ce avem. Cu aceasta ocazie doresc tuturor locuitorilor satului Sadova, sa fie sănătosi, răbdători, calmi, veseli, să aibă în ei forţa de a trece peste toate incercările şi greutăţile care le oferă viaţa. Iar din numele tuturor locuitorilor un mare mulţumesc Domnului Igor Dodon, care a organizat un asemenea eveniment”.

Sursa: gardatinara.md

Igor Dodon s-a întîlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Mukhametshin Un sezon nou — active noi în cadrul Gărzii Tinere