Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii sînt contra propagării homosexualităţi în şcoli

|versiune pentru tipar||
PSRM / 13 iunie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, grupul parlamentar al socialiştilor a înregistrat sub nr. 244, un proiect de lege de modificare a Codului contravenţional al Republicii Moldova în vederea întroducerii unei responsabilităţi administrative pentru propagarea homosexualităţii în rândurile minorilor.

Potrivit socialiştilor, odată cu aprobarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii nr.121 din 25 mai 2012, promovarea homosexualităţii a devenit tot mai agresivă în ţara noastră fiind organizate întruniri publice active, tipărite broşuri şi foi volante în care homosexualitatea este reprezentată ca fiind un comportament normal. În situaţia dată copii şi tinerii nu sunt capabili de a lua o atitudine critică faţă de informaţiile respective.

În opinia socialiştilor, familia, părinţii şi copilăria reprezintă acele valori etice şi morale, care asigură schimbarea continuă de generaţii, reprezintă condiţia pentru păstrarea şi dezvoltarea poporului multinaţional din Republica Moldova. Respectiv, statul trebuie să fie acel organ care protejează copiii de factori ce afectează negativ dezvoltarea lor fizică, intelectuală, mentală, spirituală şi morală, or răspândirea necontrolată de informaţii cu caracter homosexual poate să aducă daune sănătăţii, dezvoltării morale şi spirituale a copiilor.

În această ordine de idei, socialiştii propun completarea Codului Contravenţional al Republicii Moldova cu un articol prin care este stabilită sancţionarea cu o amendă de 200 la 300 de unităţi convenţionale a persoanelor fizice şi cu o amendă de la 300 la 500 unităţi contravenţionale a persoanelor juridice pentru propagarea homosexualităţii printre minori.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon i-a felicitat pe cetăţenii Federaţiei Ruse cu prilejul Zilei Rusiei Socialiştii participă în mod activ la soluţionarea problemelor ce ţin de construcţia de mansarde în Chişinău