Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au depus flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu

|versiune pentru tipar||
PSRM / 15 iunie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, se împlinesc 124 de ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu. Cu acest prilej, mai mulţi membri ai Partidului Socialistilor, în frunte cu liderul partidului Igor Dodon au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din grădina publică centrală din Chişinău.

Igor Dodon a menţionat că apreciază foarte mult geniul literar al poetului, care este recunoscut nu doar în Republica Moldova, ci şi în întreaga lume.

Sursa: socialistii.md

Garda Tînără onorează memoria lui Mihai Eminescu

Astăzi, pe data de 15 iunie, membrii Gărzii Tinere împreună cu Partidul Socialiştilor au depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu, pe Aleea Clasicilor din parcul Ştefan cel Mare — de la decesul creatorului “Luceafărului” au trecut 124 de ani.

La depunerea de flori a fost prezent, de asemenea, şi preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, care ca şi mulţi dintre noi a fost educat de operele poetului, şi pentru care Mihai Eminescu este “lumina” literaturii moldoveneşti.

De menţionat că Garda Tînără promovează în rîndurile tinerilor din ţara noastră spiritul patriotismului, precum şi valorile etice şi morale, unitatea culturii moldoveneşti, acestea fiind aspectele esenţiale în procesul de educare a generaţiei tinere.

Anton Leadschii, Secretarul Executiv al Consiliului Coordonator Garda Tînără: “Istoria oricărui popor este

indicatorul faptului cum acesta s-a constituit şi s-a dezvoltat. Şi printre cele mai importante este aspectul ce ţine de faptul cine a creat această istorie.

Aportul lui Mihai Eminescu în calitate de poet în constituirea şi educaţia spirituală a societăţii moldoveneşti nu poate fi lăsat fără apreciere — operele lui se studiază şi acum, toţi, de la mic la mare cunosc poemul «Luceafărul». Şi probabil, meritul cel mai mare al oricărui poet este numele lui gîndurile şi cuvintele unui contemporan.

Noi am depus flori la bustul lui Mihai Eminescu, onorînd prin acest fapt memoria lui şi exprimînd recunoştinţa sinceră pentru faptul că a ridicat acea temelie de nezdruncinat, care formează fundamentul culturii noastre de astăzi”.

Sursa: gardatinara.md

Socialiştii participă în mod activ la soluţionarea problemelor ce ţin de construcţia de mansarde în Chişinău Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi întreprind o vizită de lucru la Moscova