Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au obţinut lărgirea drepturilor deţinătorilor de patente

|versiune pentru tipar||
PSRM / 5 iulie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, deputaţii au susţinut în a doua lectură un proiect de lege elaborat de grupul parlamentar al socialiştilor şi menit să creeze condiţii favorabile de activitate pentru deţinătorii de patente.

În mod prioritar proiectul de lege prevede:

  1. Majorarea plafonului veniturilor din vînzările anuale pentru titularii de patentă pînă la 300 000 lei, adică de trei ori în comparaţie cu rulajul permis în prezent. Acest lucru ar permite evitarea condiţionării, impuse de autorităţi, de modificare obligatorie a formei organizatorico-juridice deţinătorilor de patentă, în caz de depăşire a rulajului anual de 100.000 lei.
  2. Permiterea pentru deţinătorii de patentă a activităţii în gherete, tonete, tarabe cu suprafaţa de pînă la 30 m2 şi nu în cele de dimensiuni de practic 3 ori mai mici, aşa cum prevăd actele normative în prezent. Investiţiile efectuate de patentari anterior intrării în vigoare a condiţiilor actuale de activitate îi defavorizează în mod categoric din punct de vedere concurenţial.

Elaborarea acestui proiect a venit ca urmare a sutelor de plîngeri înaintate birourilor de consultanţă publice ale PSRM, multiplelor întrevederi a deputaţilor cu titularii de patente şi agenţii economici care sînt supuşi unor hărţuiri fără precedent de autorităţile centrale şi locale.

Sursa: socialistii.md

Mîine va avea loc o nouă şedinţă de judecată pe problema înregistrării grupului de iniţiativă de demitere a Primarului Chirtoacă Igor Dodon a anunţat startul campaniei împotriva lui Chirtoacă