Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Felicităm veteranii şi tot poporul moldovenesc cu aniversarea eliberării plaiului nostru de sub ocupaţia fascistă!

|versiune pentru tipar||
PSRM / 24 august 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Operaţiunea Iaşi-Chişinău, care a avut loc în perioada 20–29 august, 1944, a fost unul dintre cele mai semnificative evenimente din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

În ajunul aniversării eliberării Moldovei de invadatorii germano-fascişti, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova adresează felicitări cordiale, în primul rînd, veteranilor, care au participat nemijlocit la această operaţiune, precum şi tuturor celor care au luptat împotriva cotropitorilor inamici în acei ani cumpliţi. Dorim, totodată să-i felicităm pe toţi cetăţenii Moldovei şi mai ales pe cei ai căror părinţi şi bunei au fost participanţi direcţi la eliberarea plaiului nostru.

Veşnică memorie celor care au luptat eroic pentru cerul curat şi viaţa paşnică în Moldova noastră! Curajul Dvs. nu poate fi supraestimat. Fiecare cetăţean al Moldovei, fiecare dintre locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, Vă poartă o recunoştinţă imensă, stimaţi veterani, pentru vitejia şi bărbăţia manifestate la apărarea Patriei.

Cu ocazia aniversării Operaţiunii militare Iaşi-Chişinău, Partidul Socialiştilor lansează, la nivel de ţară, campania “Felicită veteranul!”. Activiştii Partidului, împreună cu reprezentanţii organizaţiei de tineret “Garda Tînără”, i-au felicitat pe veterani cu ocazia Zilei Victoriei. În unele raioane au fost organizate pentru copii întîlniri cu veteranii, pentru ca cei din urmă să poată afla de la martorii oculari ai acelor evenimente istorii interesante şi pline de învăţăminte despre război şi, cel mai important, de mici să cunoască şi să memorizeze faptele eroice ale apărătorilor Patriei noastre.

Totodată, în cadrul acestei campanii, socialiştii şi reprezentanţii “Gărzii Tinere”, cu permisiunea veteranilor, au montat plăci cu inscripţia “1941–1945” pe casele în care locuiesc veteranii. Acest lucru s-a făcut pentru ca oamenii care trăiesc în aceeaşi localitate, vecinii, să nu dea uitării curajul şi vitejia de cîndva a veteranilor care mai sînt deocamdată în viaţă, să-i felicite, să aducă la ei copiii şi nepoţii pentru ca aceştia să afle adevărul despre război. Şi, un lucru important, să le acorde ajutorul necesar — moral, material, sub formă de medicamente şi produse alimentare.

Vă felicităm, scumpii noştri veterani! Mereu veţi rămîne în inimile şi în cugetele generaţiilor care v-au urmat eroi adevăraţi ai secolului XX.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei Igor Dodon: Avem o singură Patrie — Moldova