Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: Avem o singură Patrie — Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 27 august 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi marcăm cea de-a 22-a aniversare de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, zi care simbolizează începutul statalităţii contemporane a ţării noastre.

Noi cu toţii, şi clasa politică, şi societatea în ansamblu, şi tinerele generaţii care au apărut în aceste decenii, coparticipăm la dezvoltarea şi la afirmarea ţării noastre în plan regional şi internaţional. Nu a fost şi nu este uşor să fim la nivelul statelor care deja au trecut perioada tranziţiei şi trăiesc un avânt economic, dar eu am certitudinea că Republica Moldova îşi va demonstra sie înseşi şi celor din jur că are suficient potenţial uman şi intelectual pentru a deveni o ţară modernă şi împlinită.

Dacă vom fi solidari şi bine motivaţi, vom reuşi să realizăm acest deziderat.

Stimaţi concetăţeni!

Permiteţi-mi să vă mulţumesc pentru devotamentul faţă de ţară şi pentru rezistenţa în faţa provocărilor de care aţi dat dovadă în toţi aceşti ani. Dacă am trecut peste probleme dureroase ale primelor două decenii, vom avea tăria să ne ducem misiunea până la bun sfârşit şi de acum încolo şi să lăsăm următoarelor generaţii o Moldovă trainică şi prosperă.

Noi avem o singură Patrie — Moldova, şi fiecare aniversare a naşterii ţării noastre e un prilej de fericire pentru noi toţi. Felicitări!

Acţiunea “Iubesc Moldova” în Chişinău şi Balţi

Activistii aripei tinere a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova împreună cu reprezentantii Сampaniei naţionale “Iubesc Moldova”, au organizat astăzi o actiune în doua cele mai mari oraşe din ţară-Chişinău şi Bălţi.

De Ziua Independentei, marcata astazi in toata Moldova, locuitorilor acestor orase le-au fost inminate pe strazi stegulete cu inscriptia “Iubesc Moldova” şi “Люблю Молдову”. Această actiune a fost foarte pozitiv primita de catre cetateni, dovada fiind faptul ca nici o persoana n-a refuzat sa primeasca steguletul.

Multi cetateni au remarcat faptul ca asemenea acţiuni trebuie organizate nu doar de sarbatorile nationale, dar si pe parcursul intregului an. “Moldova a fost fragmentata, şi în ultimii ani, am asistat la marşuri unioniste in cele mai mari oraşe ale ţării, în piaţa centrală a capitalei, cu acordul tacit al autorităţilor actualei puteri pro-europene si pro-romanesti. Din acest motiv marea majoritate a oamenilor care considera ca patria lor este Moldova şi cred în viitorul ei, opteaza pentru contracararea acestor tendinţe distructive. Anume astfel de actiuni patriotice, alaturi de educaţia culturală şi istorică, ar trebui să contribuie la întărirea spiritului moldovenesc şi statalităţii moldoveneşti”, au mentionat unii dintre oraseni.

Sursa: socialistii.md

Felicităm veteranii şi tot poporul moldovenesc cu aniversarea eliberării plaiului nostru de sub ocupaţia fascistă! Socialiştii sînt împotrivă ca minoritatea să-şi impună opinia majorităţii în privinţa vectorului de dezvoltare a ţării