Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii sînt împotrivă ca minoritatea să-şi impună opinia majorităţii în privinţa vectorului de dezvoltare a ţării

|versiune pentru tipar||
PSRM / 3 septembrie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Ion Ceban şi Vlad Batrîncea, membri ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, precum şi ex-preşedintele formaţiunii Eduard Smirnov au participat la lucrările mesei rotunde “Integrarea Europeană: experienţa internaţională şi perspectivele pentru Moldova”, care a avut loc ieri la Chişinău.

În luarea sa de cuvînt, Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM a criticat dur actuala guvernare care intenţionează să semneze la summit-ul de la Vilnius documente, esenţa cărora nu a fost supusă opiniei publice. Potrivit lui, guvernarea n-a făcut o analiză minuţioasă a tuturor avantajelor şi dezavantajelor pe care le oferă integrarea europeană şi euroasiatică atît pentru econome cît şi pentru reintegrarea ţării.

Vlad Batrîncea a remarcat că autorităţile încalcă drepturile constituţionale ale cetăţenilor atunci cînd nu consultă opinia publică în luarea unor decizii de interes major pentru ţară, cum ar fi determinrarea vectorului de dezvoltare a ţării. “Minoritatea reprezentată de actuala putere îşi impune opinia majorităţii reprezentată de popor, fără ca acesta să fie consultat”, a spus Batrîncea.

Reprezentantul socialiştilor a subliniat că în condiţiile de astăzi unica soluţie pentru rezolvarea diferendului transnistrean şi relansarea economiei este aprofundarea şi dezvoltarea colaborării cu partenerii din Est, şi în special cu Federaţia Rusă. Bătrîncea a propus în acest sens consolidarea forţelor politice de stînga şi elaborarea unei platforme politice clare de aderare a Moldovei la Uniunea Euroasiatică.

Masa rotundă a fost organizată de Mişcarea “Patria-Uniunea Euroasiatică”. La lucrările mesei rotunde a participat Dmitrii Rogozin, vece-prim-ministru al Federaţiei Ruse, care a supus unei critici constructive perspectivele aderării RM la Uniunea Europeană.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon: Avem o singură Patrie — Moldova Socialiştii vor transmite cărţi ale Patriarhului Kiril, traduse în limba moldovenească, în toate şcolile şi bisericile din Moldova