Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM: Lupta continuă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 12 septembrie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Începînd cu 11 septembrie pe străzile oraşului revin gheretele, în care chişinăuienii pot semna pentru susţinerea referendumului de demitere a primarului general, Dorin Chirtoacă. Această acţiune face parte din campania de înlăturare din funcţie a actualului primar al capitalei, începută de reprezentanţii societăţii civile cu susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

În perioada dintre 5 iulie şi 20 august, în cadrul campaniei “Chişinăul are nevoie de alt primar”, reprezentanţii grupului de iniţiativă, cu suportul PSRM, au instalat în toate sectoarele capitalei puncte de colectare a semnăturilor locuitorilor Chişinăului pentru desfăşurarea referendumului “Anti-Chirtoacă”. În doar prima săptămînă a acţiunii au fost colectate peste 11 000 de semnături. La momentul de faţă numărul semnăturilor a ajuns la 41 277. Astfel, putem trage concluzia că chişinăuienii sunt nemulţumiţi de conducerea oraşului. Ulterior, semnăturile obţinute vor fi prezentate reprezentanţilor instanţelor de judecată şi Consiliului Municipal drept dovadă că cetăţenii doresc să vadă schimbări în gestionarea oraşului. Reamintim că reprezentanţii grupului de repetate ori au încercat să înregistreze iniţiativa de desfăşurare a referendumului, întîmpinînd însă rezistenţă din partea instanţelor judecătoreşti, care la rîndul său sunt expuşi unei presiuni din partea reprezentanţilor Primăriei şi a Partidului Liberal, a cărui membru este însuşi Chirtoacă.

Începînd cu 11 septembrie, toţi cei care încă nu au reuşit să se exprime în acest sens vor avea posibilitatea de a se alătura campaniei “Chişinăul are nevoie de alt primar”. Reprezentanţii grupului de iniţiativă vor instala gherete în toate sectoarele oraşului. Acestea pot fi găsite în sectorul Centru la intersecţia bul. Ştefan cel Mare cu str. Armenească, precum şi la intersecţia bul. Ştefan cel Mare cu str. Vlaicu Pîrcălab (în faţa Primăriei mun. Chişinău); Botanica — bul. Dacia (alături de Centrul comercial Budapest); Ciocana — intersecţia bul. Mircea cel Bătrîn cu str. Petru Zadnipru; Rîşcani — Bulevardul Moscovei (alături de Complexul Memorial “Feciorilor Patriei — Sfînta Amintire” în memoria militarilor care au murit în războiul din Afganistan); Buiucani — alături de cinematograful “Flacăra”. De asemenea, doritorii vor avea posibilitate să se adreseze către reprezentanţii Partidului Socialiştilor pentru consultări referitor la problemele locuinţei sau cele din curţile cetăţenilor.

Reamintim că Dorin Chirtoacă este primarul general al municipiului Chişinău deja de şase ani. În această perioadă starea lucrurilor din oraş s-a agravat semnificativ. Oraşul s-a împotmolit în probleme de trafic, monumentele istorice se transformă în ruine, scuarurile şi terenurile pentru copii cedează loc şantierelor de construcţii ilegale. Şi acesta este doar vîrful aisbergului problemelor care afectează Chişinăul. E destul! E timpul să-i arătăm domnului primar că chişinăuienii doresc schimbări, schimbări esenţiale.

Sursa: gardatinara.md

PSRM condamnă furtul proprietăţilor de stat şi cere (promite) naţionalizarea activelor înstrăinate Guvernul a avizat pozitiv iniţiativa socialiştilor de modificare a legislatiei fiscale în vederea diminuării sau excluderii unor amenzi