Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Strada Alexandru Diordiţa a fost “inaugurată”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 11 octombrie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Cu prilejul Hramului Chişinăului, membrii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat “inaugurarea” străzii pietonale Alexandru Diordiţa din Chişinău, care, potrivit autorităţilor municipale, urma să fie dată în exploatare în vara anului curent.

Ion Ceban, mebru al PSRM, deputat în Parlamentul RM a luat în derîdere promisiunile Primarului Dorin Chirtoacă, care recent declara că prima stradă pietonală din Chişinău va fi deschisă în vara anului curent, ca mai apoi acest termen să fie transferat pentru ziua oraşului, iar acum, cînd Hramul Chişinăului este peste 3 zile, nici nu se mai ştie cînd strada Diordiţa va fi dată în exploatare.

“L-am invitat pe Dorin Chirtoacă să taie panglica, pentru ca locuitorii oraşului să poată deja veni în această zonă împreună cu copiii săi, să se plimbe pe drumul pavat şi frumos amenajat, să vadă ce înseamnă oraş european, dar acesta a refuzat”, a spus Ion Ceban, rugîndu-l pe primar să nu distrugă dacă nu poate făuri.

Socialistul a condamnat dur politicile promovate de Primarul General, populismul şi demagogia acestuia şi a menţionat că PSRM va monitoriza strict activitatea acestuia pentru a-l penaliza cu toată severitatea. Deputatul a mai spus că pînă în prezent socialiştii au formulat mai multe plîngeri şi interpelări în vederea stopării multiplelor fărădelegi care se comit în capitală. Potrivit lui, un succes al socialiştilor este faptul că s-a izbutit includerea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CMC a subiectului privind organizarea referendumului de demitere a Primarului General Dorin Chirtoacă.

În cadrul evenimentului, un tînăr socialist, jucînd rolul lui Dorin Chirtoacă, a tăiat solemn panglica de deschidere a străzii Diordiţa şi i-a “invitat” pe cei prezenţi la un fourchette în Primărie.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii condamnă cu toată vehemenţa acţiunile Coaliţiei de Guvernare, orientate spre subminarea valorilor tradiţionale ale poporului Moldovei Consiliul Republican PSRM a decis: socialiştii vor vota demisia Guvernului Leancă