Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Declaraţia Comitetului Executiv al PSRM

|versiune pentru tipar||
PSRM / 21 octombrie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Socialiştii, ca partid de opoziţie parlamentar, vor susţine orice acţiune legală care va duce la demiterea actualei guvernări corupte şi incompetente. Suntem gata să răspundem pozitiv şi la apelul preşedintelui PCRM Vladimir Voronin, de a crea un front comun în campania politică împotriva alianţei de guvernare. Suntem gata să discutăm o agendă politică comună, dacă dl Voronin este sincer în apelul şi intenţiile sale.

Socialistii apreciază pozitiv decizia comuniştilor de a susţine, în sfîrşit, ideea referendumului de a-l demite pe primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, dar şi decizia categorică de a opri implementarea în raioane unde sunt în coaliţii cu partidele de dreapta a politicilor antisociale cum ar fi închiderea şcolilor (ultimul caz la Floreşti). Mai mult decît atît liderii PCRM s-au angajat să sancţioneze dur reprezentanţii săi în raioane pentru implementarea unor astfel de politici, inclusiv pînă la excluderea totală din partid. La fel PSRM apreciază că de la declaraţia anterioară toate proiectele sociale prezentate în Parlament de către socialişti au fost susţinute de către comunişti. La rîndul său PSRM, aşa cum a făcut-o şi pînă în luna septembrie curent, a desfăşurat multiple acţiuni de protest împotriva guvernării, unele din acestea avînd agenda comună cu PCRM.

În ceea ce priveşte obiectivele anunţate de liderul Comuniştilor, dl Vladimir Voronin, CE al PSRM menţionează următoarele:

În această ordine de idei, constatăm că obiectivele sunt comune, chiar dacă viziunile cu privire la realizarea acestora sunt diferite.

CE al PSRM în continuare consideră faptul că deşi interpretările cu privire la modalităţile de luptă, terminologia utilizată, limitele acţiunilor desfăşurate sînt de multe ori diferite în raport cu cele ale Partidului Comuniştilor — scopul este unul — înlăturarea cît mai rapidă a guvernării antidemocratice şi antipopulare din Republica Moldova constituite de partidele de dreapta — PD, PLDM si tot felul de reformatori-unionisti. Suntem pentru restabilirea ordinii şi justiţiei sociale, economice şi politice în Republica Moldova. Asteptam un dialog sincer din partea PCRM in acest sens.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii votează demisia Guvernului Leancă Declaraţia liderului Organizaţiei teritoriale a PSRM din Cahul, Vladimir Bondarev