Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Campania socială “Moldova are nevoie de ALTCEVA!” astăzi la Comrat şi Făleşti

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 noiembrie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, campania socială “Moldova are nevoie de ALTCEVA!” a fost lansată la Comrat şi Făleşti.

În pieţele centrale ale oraşelor respective au fost instalate corturi informative cu sloganul “Moldova are nevoie de ALTCEVA!”, în cadrul cărora activiştii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova distribuie materiale informative despre situaţia din ţară, situaţia din Comrat şi Făleşti, organizează audieri şi consultări ale cetăţenilor pe problemele care îi frămîntă.

Prezent la ceremonia de lansare a Campaniei în Comrat, Igor Dodon, liderul partidului Socialiştilor a menţionat că “Socialiştii condamnă acţiunile Coaliţiei de Guvernare de integrare forţată a Moldovei în Uniunea Europeană. Socialiştii susţin pe deplin ataşamentul locuitorilor din Gagauz-Yeri pentru integrarea în structurile euro-asiatice, PSRM fiind unica formaţiune politică în documentele statutare ale căruia este prescris vectorul de aderare la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi, ulterior, la Uniunea economică euroasiatcă”.

Totodată Igor Dodon a specificat că socialiştii propun federalizarea Republicii Moldova ca fiind unica soluţie reală de reunificare a ţării, în cadrul căreia toate regiunile Moldovei, inclusiv Gagauz-Yeri, vor avea garanţia respectării drepturilor şi intereselor sale. Liderul socialiştilor a subliniat că PSRM elaborează Conceptul de federalizare a ţării, care va fi prezentat opiniei publice pe data de 25 noiembrie curent. Potrivit lui Dodon, acest document va servi drept bază pentru reglementarea paşnică a diferendului transnistrean în baza federalizării ţării, precum şi pentru convieţuirea paşnică a tuturor popoarelor din Moldova, cu respectarea drepturilor şi intereselor lor. De asemenea documentul va prevede susţinerea statutul limbii ruse drept limbă de comunicare interetnică în Moldova.

Ion Ceban, deputat socialist a participat la lansarea campaniei în Făleşti.

Amintim, că actuala campanie socială, de atitudine faţă de haosul şi fărădelegea din ţară “Moldova are nevoie de ALTCEVA!” a fost lansată de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova pe data de 8 octombrie la Chişinău, iar pe data de 31 octombrie — în Bălţi, Căuşeni şi Basarabeasca. Curînd, corturile PSRM cu inscripţia “Moldova are nevoie de ALTCEVA!” vor fi instalate în toate oraşele Moldovei.

Prin această acţiune socialiştii intenţionează să informeze populaţia ţării despre fărădelegile comise de actuala coaliţie de guvernare, să acorde sprijin cetăţenilor în soluţionarea problemelor cu care ei se confruntă.

În baza problemelor colectate de la cetăţeni, vor fi întocmite interpelări ale deputaţilor către instituţiile de resort ale statului şi va fi monitorizat nivelul de rezolvare ale acestora.

Sursa: socialistii.md

Campania socială “Moldova are nevoie de ALTCEVA!” ia amploare Campania socială “Moldova are nevoie de ALTCEVA!” astăzi la Ungheni, Sîngerei şi Rîşcani