Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii îngrijoraţi de situaţia din sectorul bancar şi pe piaţa valutară

|versiune pentru tipar||
PSRM / 12 februarie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Socialiştii condamnă jocurile realizate de autorităţile Moldovei în domeniul creşterii cursului valutar.

Socialiştii atenţionează că pe piaţa valutară se înregistrează manipulări majore, iar guvernarea intenţionat nu doreşte să intervină cu instrumentele sale în reglementarea acestor procese.

Socialiştii subliniază că majorarea cursului valutar deja a provocat creşterea preţurilor la medicamente, carburanţi, produse alimentare de prima necesitate şi aceste scumpiri vor continua. În timp ce Banca Naţională se laudă cu dublarea veniturilor pentru anul 2013, populaţia ţării sărăceşte vertiginos.

În situaţia dată PSRM se adresează în mod repetat Băncii Naţionale şi Guvernului să intervină imediat în stabilizarea situaţiei pe piaţa valutară, să oprească aceste manipulări făcute în interese personale sau de grup în detrimentul intereselor populaţiei.

Deputaţii socialişti solicita categoric audieri parlamentare pe tema dată şi audierea Guvernatorului BNM Dorin Drăguţanu în cadrul primei sedinţe în plen a Parlamentului care va avea loc mîine pe 13 februarie.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon: Separarea puterii de popor: aşa arată sondajele Adresarea lui Igor Dodon în legătură cu deschiderea sesiunii primavara-vara