Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au depus flori la Complexul Memorial “Eroii Cernobîlului”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 26 aprilie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, se împlinesc 28 de ani de la avaria nucleară de la Cernobîl, Ucraina, care poate fi considerată drept cel mai grav accident nuclear din istoria omenirii.

Cu acest prilej, Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova împreună cu mai mulţi membri de partid au depus flori la Complexul Memorial “Eroii Cernobîlului”.

Igor Dodon a menţionat cu regret că mii de oameni au suferit în urma acestei groaznice tragedii. Totodată, liderul socialiştilor a exprimat adîncă recunoştinţă participanţilor la lichidarea consecinţelor catastrofei pentru spiritul de sacrificiu, eroismul şi simţul datoriei, de care au dat dovadă în momente de cumpănă pentru omenire.

Dodon a ţinut să sublinieze că trebuie de făcut tot posibilul ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

Peste 3 500 de cetăţeni ai Republicii Moldova au luat parte la lucrările de lichidare a consecinţelor avariei de la Cernobîl. Aproape 700 dintre ei au murit. Mai mult de jumătate din cei care au rămas în viaţă sunt invalizi.

Sursa: socialistii.md

Mesaj de felicitare cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte din partea preşedintelui Partidului Socialiştilor, Igor Dodon Socialiştii au obţinut referendum de demitere a primarului liberal din com. Selişte, r-nul Orhei