Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au obţinut referendum de demitere a primarului liberal din com. Selişte, r-nul Orhei

|versiune pentru tipar||
PSRM / 30 aprilie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Pentru prima dată în Moldova va fi organizat un referendum de demitere a primarului din localitate. Astăzi, Comisia Electorală Centrală a stabilit că acesta va avea loc pe data de 15 iunie 2014. După aproape doi ani, socialiştii au izbutit să convingă autorităţile şi să fie stabilită data organizării referendumului de revocare a primarului din com Selişte, raionul Orhei, Vasile Scripnic.

Iniţiativa privind organizarea unui referendum de demitere a primarului din Selişte a fost lansată de locuitorii comunei Selişte şi realizată cu sprijinul juriştilor Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Menţionăm că anterior grupul de iniţiativă a fost înregistrat de Judecătoria Orhei, a fost colectat numărul necesar de semnături pentru petrecerea referendumului, ca ulterior această decizie să fie contestată de către primarul Vasile Scripnic. Curtea de Apel a lăsat în vigoare decizia primei instanţe şi, acum CEC a stabilit data organizării referendumului în localitate.

Amintim că socialiştii au iniţiat un an în urmă procedura de demitere prin referendum a primarului liberal de Chişinău Dorin Chirtoacă. Documentele de înregistrare a grupului de iniţiativă şi astăzi se află în judecată. Următoarea şedinţă pe acest subiect va avea loc la Curtea de Apel Bălţi săptămîna viitoare.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au depus flori la Complexul Memorial “Eroii Cernobîlului” Socialiştii au adunat peste 10 mii de persoane la Marşul “Pentru Moldova în Uniunea Vamală”