Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: Actualii guvernanţi trebuie apucaţi de “faberge”, să dea înapoi toate miliardele furate

|versiune pentru tipar||
PSRM / 31 ianuarie 2015
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Despre furturile sistematice de la Banca de Economii am vorbit încă în 2013, dar atunci tot felul de analişti şi politicieni de dreapta spuneau că vorbele mele sunt invenţii şi mă acuzau de radicalism.

Maşinaţiile din sistemul bancar au fost camuflate de către guvernare, ele au fost tolerate către unii analişti de pe la TV şi de către presa aservită puterii.

În consecinţă, cei care au furat miliarde au fost din nou votaţi de către alegătorii neştiutori. Iar astăzi escrocii sus-puşi încearcă să şteargă urmele, ard documentele, au îngenunchiat organele de control.

Din cauza sentimentului că totul le este permis, cei de la guvernare au depăşit toate limitele posibile. Ei continuă să fure din banii statului, fără să le pese de ce cred cetăţenii sau patronii lor din Occident.

Prin pustiirea băncilor, prin devalorizarea leului, prin delapidările din fondurile externe, Moldova este jefuită cu zeci de miliarde. Şi aşa eurounionistii spera sa o duca încă patru ani de guvernare oligarhică. Ei sunt gata sa se urce în avioanele lor private in orice moment si sa lăse Moldova pe burtă, săracă şi în mizerie totală.

Există o singură soluţie să punem capăt acestor nelegiuiri acum, cît mai repede. Să organizăm alegeri anticipate, să vină la guvernare o forţă politică orientată social, care să facă ordine, să-i apuce de “feberge” pe actualii demnitari corupţi, să-i oblige să dea înapoi toate miliardele furate şi să-i pună la răcoare, acolo unde le este locul.

Sursa: dodon.md

Igor Dodon l-a felicitat personal pe Patriarhul Kirill cu prilejul aniversării intronizării PSRM: Noi avem încredere în găgăuzi, aşa cum ei au avut încredere în noi