Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Fracţiunea PSRM a elaborat proiectul privind moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip

|versiune pentru tipar||
PSRM / 26 mai 2016 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

“Proiectul privind moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip este gata. La momentul actual, 24 de deputaţi ai Partidului Socialiştilor au semnat documentul, dar pentru a fi înregistrată şi discutată în Parlament, iniţiativa trebuie susţinută de încă minimum doi deputaţi”, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă Igor Dodon, preşedintele PRSM, care a prezentat moţiunea jurnaliştilor.

El a remarcat că deşi anterior pentru acest proiect s-au expus public deputaţii din fracţiunile PLDM şi PCRM, care au venit cu propuneri de îmbunătăţire şi redactare a acestei moţiuni, introduse în proiectul final, astăzi nici una din fracţiuni nu a semnat pentru această moţiune. Igor Dodon a numit această abordare drept stranie şi s-a întrebat cine a influenţat pe liberal-democraţi şi comunişti, încît aceştia s-au speriat şi s-au răzgîndit. Politicianul a declarat că fracţiunea PSRM va aştepta pînă mîine, dar dacă mîine această iniţiativă nu va fi susţinută de reprezentanţii PLDM şi PCRM, atunci socialiştii vor constata că au rămas singura forţă de opoziţie în Parlament şi vor reuşi de sine stătător să cheme la raport membrii Guvernului.

Proiectul moţiunii de cenzură are opt pagini. Socialiştii se pronunţă pentru demisia Guvernului Filip, din trei motive. Prima, politică, prevede cum a fost numit Cabinetul de miniştri: fără prezentarea unui program de activitate şi la miezul nopţii. A doua se referă la situaţia economică din ţară. Aici autorii proiectului atrag atenţia asupra faptului că Moldova pînă în prezent nu are Buget pentru anul 2016, iar situaţia economică din ţară se înrăutăţeşte cu fiecare zi. Şi în final, a treia, socială, care se referă la faptul că deşi pensiile au fost indexate, fapt enunţat cu pompă de către autorităţi, unii pensionari primesc mai puţini bani, decît pînă la indexare.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii iniţiază un referendum de demitere a lui Chirtoacă Socialiştii au înregistrat şi înaintat Biroului Permanent al Parlamentului un proiect de lege privind excluderea termenului limită de activitate în baza patentei de întreprinzător