Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM sprijină decizia şefului statului privind desfăşurarea Referendumului

|versiune pentru tipar||
PSRM / 29 martie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova sprijină plenar decizia Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu privire la organizarea, în ziua de 24 septembrie, 2017, a unui referendum naţional pe probleme de importanţă majoră pentru ţară.

Partidul Socialiştilor a militat mereu pentru ca miliardele furate din sistemul bancar al statului să fie returnate de hoţi, şi nu de poporul Republicii Moldova.

PSRM a fost şi rămîne un partid al stataliştilor, care se pronunţă pentru readucerea în curricula şcolară a disciplinei “Istoria Moldovei”.

PSRM este unicul partid de opoziţie din Parlamentul RM, care, în toată perioada celei de-a XX-a legislaturi, la fel ca şi majoritatea populaţiei ţării noastre, se pronunţă pentru dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Această guvernare trebuie să plece. Anume din acest motiv socialiştii vor participa activ la promovarea ideii referendumului şi la desfăşurarea acestuia în toate localităţile ţării.

Totodată, Partidul Socialiştilor sprijină ideea reducerii numărului de deputaţi ai Parlamentului de la 101 pînă la 71 de parlamentari. Sîntem de părerea că aceasta va contribui la eficientizarea activităţii organului legislativ, precum şi la o economie importantă de mijloace financiare.

Sursa: psrm.md

Igor Dodon a făcut un bilanţ al primelor 100 de zile în calitate de preşedinte al Republicii Moldova Fracţiunea PSRM s-a expus împotriva anulării imunităţii deputaţilor