Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Fracţiunea PSRM solicită examinarea în Parlament a proiectului de lege cu privire la sistemul mixt de vot

|versiune pentru tipar||
PSRM / 19 aprilie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a elaborat o iniţiativă legislativă în susţinerea tuturor propunerilor formulate de Preşedintele Republicii Moldova, privind sistemul mixt de vot.

PSRM înregistrează de urgenţă în Parlamentul Republicii Moldova proiectul de lege respectiv şi solicită includerea şi examinarea iniţiativei legislative pe ordinea de zi a şedinţelor plenare.

În cel mai scurt timp, PSRM va distribui proiectul tuturor misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, precum şi tuturor organizaţiilor internaţionale care supraveghează sau participă într-un fel sau altul la monitorizarea procesului electoral din Republica Moldova.

PSRM îndeamnă toate organizaţiile internaţionale, în primul rând, Uniunea Europeană, să influenţeze în măsura posibilităţilor asupra Partidului Democrat ca să renunţe la iniţiativa introducerii unui sistem uninominal de vot.

PSRM aduce în atenţia tuturor organizaţiilor internaţionale că în cazul adoptării proiectului iniţiat de Plahotniuc şi Partidul Democrat privind trecerea la sistemul uninominal de vot, PSRM îşi rezervă dreptul de a nu participa la următoarele alegeri parlamentare şi prin toate căile posibile să blocheze aceste alegeri.

Sursa: psrm.md

Consiliul Republican al PSRM a susţinut iniţiativa preşedintelui privind trecerea la sistemul mixt de vot PSRM a anunţat o mobilizare generală a structurilor sale de partid