Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon a participat la Parada Victoriei din Piaţa Roşie şi a depus flori la Mormîntul ostaşului necunoscut

|versiune pentru tipar||
PSRM / 9 mai 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a participat astăzi la Parada Victoriei din Piaţa Roşie, cu prilejul împlinirii a 72 de ani de la obţinerea victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

După ceremonia oficială, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi preşedintele Moldovei, Igor Dodon au depus coroane de flori la Mormîntul ostaşului necunoscut şi flori la plăcile memoriale pe care sînt încrustate numele oraşelor-eroi din parcul Aleksandrovski.

Cei doi şefi de state au ţinut un minut de reculegere în memoria ostaşului necunoscut, după care au fost intonate imnurile de stat ale Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse.

Şeful statului i-a mulţumit preşedintelui rus pentru invitaţie şi posibilitatea de a asista la cel mai fascinant eveniment cu ocazia Zilei Victoriei din toată lumea.

“Sînt mîndru că aici, la Zidul Kremlinului, a răsunat imnul Republicii Moldova. Sînt mîndru că ţara noastră a participat în modul cel mai activ la realizarea Victoriei noastre comune — o Victorie pe care nimeni nu i-o va putea răpi poporului nostru.

Veşnică memorie eroilor!”, a menţionat Igor Dodon.

Amintim, că Igor Dodon se află la Moscova la invitaţia Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Pentru prima dată în ultimii 15 ani, un preşedinte al Republicii Moldova participă la acţiunile prilejuite de Ziua Victoriei, din capitala rusă.

Sursa: psrm.md

Fracţiunea PSRM şi-a atins scopul referitor la examinarea în Parlament a proiectului de lege privind sistemul mixt de vot Socialiştii au participat la Marşul Victoriei organizat în oraşul Chişinău