Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au participat la Marşul Victoriei organizat în oraşul Chişinău

|versiune pentru tipar||
PSRM / 9 mai 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Oameni din toate colţurile ţării au venit în capitală ca să participe la tradiţionalul Marş al Victoriei şi să aducă omagiu eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Alături de locuitorii ţării, către Memorialul “Eternitate” au mărşăluit şi socialiştii conduşi de preşedintele PSRM Zinaida Greceanîi.

În acest an, în capitala Moldovei, Marşul Victoriei a fost organizat de către Comitetul organizatoric Naţional “Victoria” sub egida Preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon. Evenimentul a fost unul fără apartenenţă de partid şi s-a petrecut fără lozinci şi drapele de partid.

Deja al doilea an consecutiv, concomitent cu Marşul Victoriei s-a petrecut şi acţiunea “Regimentul Nemuritor”. Participanţii la marş au purtat mândri în mâini portretele rudelor sale care au luptat pentru eliberarea Patriei noastre din mâinile ocupanţilor fascişti.

Coloana formată din mii de oameni a pornit de la Teatrul de Operă şi Balet. Pe parcurs se alăturau alţi oameni. Potrivit unor participanţi la Marş, în acest an numărul acestora a atins un record.

Preşedintele PSRM Zinaida Greceanîi a exprimat încrederea: marşul trecut este o altă dovadă că memoria Zilei Victoriei trăieşte în inimile locuitorilor ţării, şi ea nu poate fi ştearsă. Ea a subliniat că astăzi o importanţă deosebită o constituie susţinerea puţinilor veterani care locuiesc în ţară.

“Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a făcut o faptă demnă, a înmânat Ordinul Republicii celor 15 veterani. Această distincţie nu este doar pentru cei 15 veterani, dar şi pentru toţi cei care au luptat pentru eliberarea ţării noastre şi întregii Europe de sub jugul fascist” a menţionat Zinaida Greceanîi.

“Este cel mai grandios Marş al Victoriei din întreaga istorie a independenţei Republicii Moldova. Astăzi alături de noi sunt zeci de mii de oameni, aceasta este cea mai frumoasă şi de anvergură coloană” a menţionat secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, deputatul Parlamentului RM Vlad Batrîncea.

Punctul final al Marşului a fost Memorialul “Eternitate” unde zeci de mii de participanţi ai Marşului au depus flori la Focul veşnic şi i-au comemorat pe eroi cu un minut de tăcere.

Sursa: psrm.md

Igor Dodon a participat la Parada Victoriei din Piaţa Roşie şi a depus flori la Mormîntul ostaşului necunoscut Deputaţii socialişti au expus delegaţiei comune a Comisiei de la Veneţia, OSCE şi ODIHR poziţia PSRM privind problema schimbării sistemului electoral în Republica Moldova