Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Grupul de iniţiativă a primit listele de subscripţie pentru colectarea semnăturilor în susţinerea referendumului privind demisia primarului capitalei

|versiune pentru tipar||
PSRM / 11 mai 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Grupul de iniţiativă a primit joi, 11 mai, listele de subscripţie pentru colectarea semnăturilor în susţinerea referendumului privind demisia primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Şeful grupului de iniţiativă privind organizarea referendumului, şeful fracţiunii PSRM în Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban a declarat după ce a primit listele, că astăzi începe colectarea semnăturilor pentru referendum.

“Avem la dispoziţie 60 de zile pentru a colecta aproximativ 70 de mii de semnături. Comisia Electorală Centrală (CEC) va trebui să se expună cu privire la respectarea procedurilor. Noi vom implica în colectarea semnăturilor 460 de persoane. Astăzi, la ora 13.00, la Kilometrul Zero, primul care se va semna va fi Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon”.

Ion Ceban a îndemnat locuitorii capitalei să participe la colectarea de semnături şi şi-a exprimat încrederea că organizatorii vor fi în măsură să colecteze cu uşurinţă numărul necesar de semnături.

“Îi îndemn pe toţi să vină şi să semneze. Nu cred că astăzi, în oraş există cel puţin o persoană care este mulţumită de situaţie. Drumuri deteriorate, nu este posibil nici să mergi în mod normal, nici să conduci o maşină. Oraşul degradează”, a declarat socialistul.

El a menţionat că “referendumul va avea loc în luna octombrie. Suntem gata”.

Ceban l-a îndemnat pe Dorin Chirtoacă “să demisioneze de bună voie fără să mai aştepte referendumul”.

Igor Dodon a semnat în favoarea referendumului privind demisia primarului de Chişinău

Astăzi, 11 mai, a început colectarea semnăturilor în favoarea referendumului privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general al capitalei. Primul care şi-a pus semnătura a fost Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

“Am dat startul unui proces foarte important pentru municipiu. Am semnat pentru referendumul de demisie a primarului general, Dorin Chirtoacă. Am mai încercat o dată acest lucru, dar atunci nu am reuşit pentru că judecăţile au blocat procesul. De această dată sunt ferm convins că vom reuşi şi că primarul general va pleca din funcţie”, a declarat preşedintele.

Potrivit lui, referendumul ar însemna nu doar începutul eliberării Chişinăului de un primar incompetent, ci a eliberării ţării de actuala guvernare.

Igor Dodon s-a adresat către chişinăuieni: “Noi toţi vedem ce se întâmplă în oraş. Haideţi să ne unim şi să scăpăm de această ruşine. Predicţia mea — dau peste 90%, că Chirtoacă va pleca în acest an prin referendum sau prin proceduri penale. Vremea va arăta. Dar eu sunt sigur de un lucru, că în acest an vom scăpa de el. Eu particip în această campanie ca cetăţean al Chişinăului şi sunt încrezător că cel care semnează nu se va uita la culoarea partidului, ci va lua în considerare problemele care există în oraş. Ultimii 10 ani au demonstrat incompetenţa totală a actualei conduceri a Primăriei. În acest timp, oraşul a devenit mai rău. Îi îndemn pe toţi să vină şi să semneze. Sunt sigur că în viitorul apropiat vor avea loc alegeri anticipate şi va fi ales un nou primar, care va fi capabil să rezolve problemele Chişinăului”.

Sursa: psrm.md

Deputaţii socialişti au expus delegaţiei comune a Comisiei de la Veneţia, OSCE şi ODIHR poziţia PSRM privind problema schimbării sistemului electoral în Republica Moldova Candidaţii din partea PSRM au devenit primari ai comunei Pervomaisc din raionul Căuşeni şi oraşului Tvardiţa din raionul Taraclia