Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Pe 24 septembrie socialiştii vor ieşi la proteste în masă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 2 septembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Pe data de 24 septembrie, Partidul Socialiştilor va ieşi la proteste în masă. Acest lucru a fost menţionat într-un interviu acordat postului de televiziune NTV-Moldova, pe data de 1 septembrie, de către Preşedintele Republicii Moldova, liderul socialiştilor, Igor Dodon.

“Pe 24 septembrie ieşim la proteste pentru a ne exprima poziţia cu privire la cele 4 întrebări supuse referendumului, care a fost anulat de către Curtea Constituţională la ordinele majorităţii parlamentare. În zilele următoare vom decide cum să organizăm aceste proteste — în raioane sau pe zone.”

Igor Dodon a spus că, la Chişinău, oamenii vor ieşi să protesteze “indiferent de preferinţele geopolitice, pentru a răsturna această putere, pentru a pune punct”.

El a menţionat că “acest lucru nu se va întâmpla la 24 septembrie. Acest lucru va fi posibil dacă vom vedea că PDM se pregăteşte serios pentru un război pe Nistru sau că va lansa alte iniţiative care vor conduce, de asemenea, la destabilizarea situaţiei — de exemplu, înlăturarea preşedintelui. Nu exclud că în rezoluţia mitingurilor noastre din 24 septembrie se va vorbi despre pregătirile pentru convocarea Marii Adunări Naţionale la Chişinău până la sfârşitul anului”.

Preşedintele a reamintit că “de obicei, cei care vin la putere prin revoluţie, în 9 din 10 cazuri, pleacă în acelaşi fel. Această putere a venit ca rezultat al unei încercări de lovitură de stat pe 7 aprilie 2009 şi ar trebui să înţeleagă că într-un singur caz din 10 poate să plece democratic. Am încercat tot ce am putut şi încerc să fac totul pentru ca situaţia să nu fie destabilizată.

Dar, dacă altfel nu se poate, oamenii vor ieşi să protesteze, iar preşedintele va fi alături de oameni. În acest caz nu va exista nici un karaoke în piaţa centrală”, a subliniat Igor Dodon.

Sursa: psrm.md

Socialiştii au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare Declaraţia Comitetului Executiv Politic al PSRM