Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Referendumul pentru revocarea primarului de Chişinău va avea loc pe 19 noiembrie

|versiune pentru tipar||
PSRM / 12 septembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Consiliul municipal a numit data referendumului privind revocarea din funcţie a primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Referendumul privind revocarea din funcţie a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, va avea loc pe 19 noiembrie. Data a fost propusă de consilierii fracţiunii Partidului Socialiştilor (PSRM) în Consiliul Municipal Chişinău.

Şeful PSRM, Ion Ceban, a declarat la şedinţa consiliului că “în această zi, vor avea loc alegeri locale în localitatea Sîngera”. Potrivit legii, dacă se desfăşoară alegeri, următoarele se pot desfăşura înainte cu o lună, sau după o lună de la numire.

Potrivit lui, “buletinul de vot va conţine o întrebare în limba de stat şi în limba rusă: «Susţineţi revocarea primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă?». După ce oamenii votează la referendum, în primăvara anului viitor va fi posibilă organizarea alegerilor, şi alegerea unui nou primar”.

Pentru desfăşurarea referendumului au votat 26 de consilieri din CMC. Împotrivă s-au expus 15 consilieri din partea fracţiunii Partidului Liberal. Referendumul privind revocarea din funcţie a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost iniţiat de un grup de 460 de persoane. În decurs de 60 de zile au fost colectate aproximativ 80 de mii de semnături.

Recent Curtea de Apel Chişinău a confirmat decizia instanţei sectorului Buiucani privind dreptul de a organiza referendumul cu privire la revocarea din funcţie a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Potrivit deciziei Curţii de Apel, se respinge recursul declarat de către reprezentantul primarului şi se menţine decizia instanţei din 21 iulie 2017, potrivit căreia grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului privind demisia primarului poate organiza referendumul.

Sursa: psrm.md

Referendumul pentru revocarea primarului de Chi?in?u va avea loc pe 19 noiembrie Declaraţia Partidului Socialiştilor din Republica Moldova cu privire la inadmisibilitatea modificării Constituţiei Republicii Moldova