Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Declaraţia Partidului Socialiştilor din Republica Moldova cu privire la inadmisibilitatea modificării Constituţiei Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 12 septembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova condamnă categoric iniţiativa Partidului Democrat din Moldova de a introduce integrarea europeană în Constituţia ţării ca orientare strategică a Republicii Moldova. Considerăm absolut inadecvată orice intervenţie în textul Legii fundamentale, care nu a fost dezbătută cu publicul, nu are un sprijin larg din partea poporului şi a majorităţii absolute a parlamentului.

Vectorul strategic al dezvoltării ţării poate şi trebuie să fie determinat doar de poporul Moldovei printr-un referendum naţional. Aceste schimbări nu pot fi impuse poporului de către un partid care a câştigat puţin mai mult de 15% în alegerile parlamentare şi s-a clasat doar pe locul patru în aceste alegeri.

Cursul de aderare la Uniunea Europeană a devenit un dezastru pentru Moldova. În anii aşa-zisei integrări europene, poporul Moldovei a fost sărăcit complet. Din ţară, au fost furate miliarde de euro. Mai mult de 100 de persoane părăsesc ţara în fiecare zi. Anume Guvernul actual, cu participarea directă a PDM, a făcut totul pentru a discredita şi falimenta vectorul european, reducând numărul de susţinători ai integrării europene mai mult de două ori — de la 70% la mai puţin de 35%.

Partidul Socialiştilor declară angajamentul faţă de cursul privind aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică. Doar acest curs este capabil să asigure restaurarea economiei ţării, reducerea preţurilor la resursele energetice pentru Moldova şi revenirea produselor moldoveneşti pe pieţele tradiţionale. Pentru acest curs, potrivit tuturor sondajelor de opinie publică, pledează majoritatea cetăţenilor ţării.

Partidul Socialiştilor declară intenţia de a bloca această iniţiativă a PDM în Parlamentul Republicii Moldova. Ne adresăm tuturor fracţiunilor parlamentare, care se pronunţă pentru statalitatea ţării, să se opună acestei iniţiative.

Calificăm iniţiativele respective ale PDM drept batjocură faţă de Constituţie, atentare la bazele statalităţii şi suveranităţii ţării.

Partidul Socialiştilor declară despre intenţia de a se adresa către poporul Moldovei cu un îndemn de a se opune politicii distructive a Partidului Democrat.

Conducerea PDM, care reflectă poziţia minorităţii populaţiei, dar care controlează majoritatea în actualul Parlament, demonstrează din nou necesitatea dizolvării Parlamentului şi a numirii alegerilor parlamentare anticipate, pe care insistă Partidul Socialiştilor din Republica Moldova.

Sursa: psrm.md

Referendumul pentru revocarea primarului de Chişinău va avea loc pe 19 noiembrie Pe 24 septembrie Partidul Socialiştilor va organiza mitinguri şi marşuri în sprijinul iniţiativelor Preşedintelui RM