Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Partidul Socialiştilor a anunţat lansarea Campaniei naţionale privind consultarea cetăţenilor în vederea trecerii la republica prezidenţială

|versiune pentru tipar||
PSRM / 27 octombrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor a anunţat lansarea Campaniei naţionale privind consultarea cetăţenilor în vederea trecerii la forma prezidenţială de guvernare în Republica Moldova. Acest lucru a fost anunţat la conferinţa de presă susţinută de Preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi pe 27 octombrie.

Liderul partidului a reamintit că la 6 octombrie, Consiliul Republican al PSRM, organul principal de conducere al partidului, a aprobat o rezoluţie prin care a condamnat provocările împotriva Preşedintelui Republicii Moldova ales de întreg poporul ţării. Consiliul a decis că trecerea la forma prezidenţială de guvernare este dorinţa şi viziunea majorităţii cetăţenilor ţării.

“Oamenii nu mai au încredere într-un parlament compromis şi corupt. Statul trebuie să fie condus de un preşedinte puternic, care va pune capăt corupţiei politice şi va face ordine în ţară”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Potrivit ei, începând cu ziua de mâine, 28 octombrie, cele peste o mie de organizaţii primare ale PSRM, zeci de mii de membri, activişti şi susţinători ai partidului şi Preşedintelui Republicii Moldova, vor merge din casă în casă, de la apartament la apartament, pentru a consulta cetăţenii şi a colecta semnături pentru republica prezidenţială.

“Am pus ca scop să colectăm semnăturile a 70% din alegătorii ţării, sau circa două milioane de semnături. Când acest scop va fi atins, noi, Partidul Socialiştilor, ne obligăm să convocăm Congresul PSRM ca să introducem acest deziderat în Programul partidului şi platforma politică a PSRM pentru alegerile parlamentare din 2018. Suntem siguri că în următoarea legislatură a parlamentului vom avea o majoritare necesară pentru realizarea acestui scop”, a subliniat Preşedintele PSRM.

Zinaida Greceanîi a făcut apel către toţi cetăţenii republicii să se mobilizeze pentru a face ordine în ţară:

“Cu toţii dorim o schimbare spre bine, dorim să aducem ordine în ţară, dorim o viaţă mai bună acasă, în Moldova. Haideţi să ne consolidăm şi să susţinem iniţiativa construirii unei noi agende politice, unui stat prezidenţial. În noiembrie 2016 împreună am ales direct Preşedintele Republicii Moldova. Doar împreună vom putea dărâma acest regim corupt antipopular!”

“PSRM va desfăşura o amplă campanie de informare a cetăţenilor, iar toate cele peste 41 de organizaţii teritoriale vor desfăşura o activitate de colectare a semnăturilor. Oficiile PSRM vor fi deschise zilnic unde cetăţenii vor fi primiţi pentru a se subsemna pentru republica prezidenţială”, a menţionat vicepreşedintele fracţiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiţă. Potrivit lui, partidul intenţionează să colecteze circa două milioane de semnături.

“Nu este un secret că corupţia şi migraţia politică în parlament a ajuns nu doar la cote alarmante, ci la cote imposibile”, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

“Deputaţii majorităţii de la guvernare nu mai sunt legitimi deoarece nu mai reprezintă platforma electorală votată de cetăţeni în 2014. Vedem că corupţia din parlament se răsfrânge şi asupra activităţii guvernului. Această situaţie trebuie schimbată radical”.

Vlad Batrîncea a menţionat că nici într-o ţară civilizată nu găsiţi un astfel de exemplu când parlamentul se bucură de încrederea a 3–4% din populaţie, adică 96–97% din alegatori nu mai au încredere în parlament. Acest parlament interzice referendumul iniţiat de preşedinte. Poporul este lipsit de dreptul la exprimare liberă şi democratică printr-un referendum.

“Unica soluţie de a scoate Republica Moldova din statutul de stat capturat este schimbarea radicală a sistemului de conducere a acestui stat”, a declarat Vlad Batrîncea.

Sursa: psrm.md

Declaraţia PSRM privind circul organizat de PD, PL, PAS, DA şi alţii “NU” referendumului — înseamnă “DA” corupţiei!