Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Ceban: Eliberarea lui Chirtoacă este un alt aranjament între Plahotniuc şi Ghimpu, despre care am preîntâmpinat din prima zi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 10 noiembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, a susţinut o conferinţă de presă, la care a exprimat poziţia formaţiunii pe care o reprezintă, privind eliberarea lui Dorin Chirtoacă din arest la domiciliu.

“În ziua după ce a fost arestat Dorin Chirtoacă, am spus că este o schemă coordonată cu Partidul Democrat şi direct cu Plahotniuc. Dorin Chirtoacă a fost plasat sub arest atunci când PSRM a colectat aproape 70 de mii de semnături în sprijinul referendumului privind demisia lui Dorin Chirtoacă. După aceasta, oamenii au început să se întrebe dacă referendumul are sens, pe de o parte, şi, pe de altă parte, dacă merită să continue colectarea semnăturilor. În fiecare zi după ce s-a întâmplat acest lucru, am spus că este un scenariu şi un aranjament făcut între democraţi şi liberali”, a menţionat Ion Ceban.

Ceban a reamintit că acest lucru a avut loc în 2013, când Partidul Liberal a fost scos din schema de Alianţă pentru Integrare Europeană, pentru a asigura victoria lui Dorin Chirtoacă în alegerile primarului general în 2015. Numirea Silviei Radu în funcţia de primar general interimar este, de asemenea, un aranjament între liberali şi democraţi, a asigurat el.

Socialistul a menţionat, de asemenea, că presupunea că eliberarea lui Dorin Chirtoacă să aibă loc imediat după referendum. Cu toate acestea, faptul că s-a întâmplat mai devreme, dovedeşte, în opinia sa, că lucrurile stau foarte prost pentru partea adversă.

“Un lucru este clar: avem primar interimar, avem primar general eliberat din arest, precum au fost eliberaţi Chirinciuc, Gamreţchi şi întreaga gaşcă a liberalilor, care au jefuit constant primăria. Echipa noastră nu crede că Dorin Chirtoacă va sta în închisoare, deşi merită din plin acest lucru. Prin urmare, îndemnăm absolut toată lumea pe 19 noiembrie să pună capăt dezmăţului care se întâmplă în capitală cu participarea lui Dorin Chirtoacă şi a Silviei Radu, regizat din spate de democraţi şi liberali, şi toţi cei care îndeamnă la boicot, pentru a salva situaţia. Repet: este un aranjament urât făcut pe ultima sută de metri, despre care am preîntâmpinat în permanenţă. Pe 19 noiembrie mergeţi la referendum. În această zi decideţi soarta capitalei, iar în primăvară decideţi cine vă va reprezenta ca primar. Daca nu, Partidul Democrat va decide pentru toata lumea. Sau îl va şantaja pe Chirtoacă, care este plin de dosare penale, sau pe Silvia Radu”, a concluzionat Ion Ceban.

Amintim că, astăzi, 10 noiembrie, Dorin Chirtoacă a fost eliberat din arest la domiciliu şi a fost pus sub control judiciar timp de 30 de zile.

Ion Ceban: Condamn categoric orice apariţie a vieţii private în public

Orice apariţie privată în public este un lucru dezgustător, urât, anormal, incorect şi condamnabil. Declaraţia aparţine şefului fracţiunii Partidului Socialiştilor în Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, expusă în cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi, 10 noiembrie.

“Le-am spus colegilor că, dacă apare public orice informaţie legată de viaţa privată a lui Dorin Chirtoacă, vor fi concediaţi. Prin urmare nu a urmat nici o acţiune din partea lor. Rămâne la discreţia celor reprezentanţi mass-media care distribuie astfel de informaţii. Din câte am înţeles sunt diverse filmuleţe şi fotografii, iar acest lucru este foarte urât”, a menţionat Ion Ceban.

Şeful fracţiunii a subliniat că orice om demn ar condamna astfel de fapte, ceea ce ar diminua şansele unui referendum.

“Persoana trebuie judecată doar prin prisma acţiunilor şi faptelor întreprinse în legătură cu activitatea de muncă cotidiană, iar ceea ce s-a întâmplat este dezgustător, urât, anormal, incorect şi condamnabil”, a declarat Ceban.

Sursa: psrm.md

Socialiştii au cerut Curţii Constituţionale să se pronunţe asupra legitimităţii numirii Silviei Radu în funcţia de primar interimar al Chişinăului Declaraţia Partidului Socialiştilor din Republica Moldova cu ocazia împlinirii unui an de la alegerea dlui Igor Dodon în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova