Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM: Chişinăuienilor li se pregăteşte o majorare hoţească a tarifelor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 noiembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Primăria municipiului Chişinău intenţionează să majoreze o serie de tarife în capitală, ceea ce va conduce la o creştere a cheltuielilor fiecărei familii cu circa 1400 de lei.

Despre acest lucru au vorbit consilierii municipali din partea fracţiunii Partidului Socialiştilor în cadrul unei conferinţe de presă susţinută marţi, 14 noiembrie. Consilierul Vitalie Mucan a spus că au avut loc două şedinţe cu privire la această chestiune şi, de asemenea, a explicat anume care tarife şi cu cât primăria intenţionează să le majoreze.

“În primul rând ei vor să majoreze tariful la călătoria cu microbuzul până la 10 lei, iar cu transportul public până la cinci lei. Serviciile comunale, în special deservirea blocului — de la 1 la 6 lei, adică de şase ori. Aceasta înseamnă că, dacă până acum o familie a plătit 70 de lei pentru aceste servicii, atunci din decembrie va plăti 420 de lei. Tariful la apă potabilă se va majora de la 9 la 14 lei, motivul majorării preţului fiind creditul de 65 de milioane de euro, care trebuie întors. Agentul termic se va majora până la 200 de lei pentru o gigacalorie. Am calculat că toate aceste majorări vor costa fiecare familie din capitală 1400 de lei în fiecare lună”, a spus socialistul.

La rândul său, consilierul Victor Poleacov a atras atenţia asupra ilegalităţii încercărilor de a majora anumite tarife. Astfel, a spus că AO Apă-Canal Chişinău, adresându-se la ANRE cu o cerere de majorare a tarifului pentru apă, nu a avut dreptul să facă acest lucru.

Articolul 14 din Legea privind administraţia publică locală stabileşte pentru Consiliul municipal decizia privind majorarea tarifului pentru apă. De ce Apă-Canal s-a adresat direct către ANRE — nu înţelegem, dar vom afla, a spus Poleacov.

El a menţionat de asemenea că fracţiunea PSRM înaintează în mod constant proiecte care ar reduce la minimum urmările majorării tarifelor pentru pătura social vulnerabilă a populaţiei, dar a spus că acest lucru nu va dura mult datorită cooperării liberalilor cu democraţii, iar tarifele pot fi majorate până la sfârşitul acestui an.

Socialiştii au îndemnat locuitorii Chişinăului să nu se împace cu acţiunile hoţeşti ale conducerii actuale şi să participe la referendumul privind demisia primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, care va avea loc duminică, 19 noiembrie.

Sursa: psrm.md

Declaraţia Partidului Socialiştilor din Republica Moldova cu ocazia împlinirii unui an de la alegerea dlui Igor Dodon în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova Referendumul din 19 noiembrie este alegerea dumneavoastră