Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Referendumul din 19 noiembrie este alegerea dumneavoastră

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 noiembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

La ultima conferinţă de presă susţinută de fracţiunea Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău, pe 16 noiembrie, au fost făcute totalurile campaniei pentru referendumul “Anti-Chirtoacă”.

Locaţia pentru susţinerea conferinţei privind totalurile nu a fost aleasă întâmplător — ruinele grădiniţei de copii nr. 166 de la Buiucani, unde până în 2009 locuitorii cartierului şi-au dus copiii. Dar, în anul 2009 grădiniţa a fost închiriată de către administraţia primăriei, condusă de Dorin Chirtoacă, după care a fost vândută de mai multe ori şi, în cele din urmă, a fost distrusă.

“Am ales acest loc în mod intenţionat ca să aducem mai multă claritate dezastrului care se întâmplă în oraş în ultimii câţiva ani”, a declarat Preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul municipal Chişinău (CMC), Ion Ceban.

El a menţionat că zeci de obiecte de infrastructură socială: spitale, policlinici, case de cultură, case de creaţie, şcoli, grădiniţe, au dispărut în ultimii ani pentru că cineva a avut nevoie de terenurile pe care sa aflau aceste instituţii.

În special, nu departe de ruinele fostei grădiniţe de copii nr. 166 se află terenul unde a fost localizată grădiniţa nr. 178, demolată prin autorizaţie personală a lui Dorin Chirtoacă.

În acelaşi timp, atunci când pe terenurile de joacă pentru copii şi cele sportive se construiau blocuri de locuit, în municipiu nu a fost construit nici un obiect social.

Ion Ceban le-a mulţumit tuturor cetăţenilor care au semnat pentru demisia lui Dorin Chirtoacă şi pentru organizarea acestui referendum.

“Sunt peste 80 de mii de locuitori ai municipiului Chişinău. Este o cifră impunătoare şi sperăm ca toţi locuitorii municipiului sa vină la referendumul din 19 noiembrie şi să voteze demisia acestui primar incompetent, corupt şi iresponsabil”.

Şeful fracţiunii a mulţumit şi tuturor colegilor, inclusiv de partid, care au făcut campanie pentru acest referendum.

“Suntem de foarte multe ori învinuiţi de tot ce vreţi, dar ei nu văd ceea ce este cu adevărat real. A fost o campanie apolitică, corectă din punctul nostru de vedere în tot ce am făcut. Nici măcar culoarea specifică partidului nu a fost utilizată în această campanie.

Nu am vrut să facem politică sau geopolitică, exact aşa cum nu am făcut doi ani de zile în Consiliul municipal Chişinău. Nu găsiţi nici o declaraţie a colegilor mei în CMC, în sala din primărie, care se referă la altceva decât administrarea treburilor din oraş. Este un principiu pe care îl respectăm în mod categoric”, a subliniat Ion Ceban.

El a menţionat, de asemenea, că referendumul pentru demisia primarului incompetent, corupt, iresponsabil este un procedeu democratic. Cu ajutorul referendumului la care pot participa toţi locuitorii municipiului, putem să demonstrăm că oricine care nu corespunde funcţiei poate să fie destituit din această funcţie.

“Nu mai vrem ca în Chişinău copiii să fie otrăviţi în grădiniţe, ca terenurile de joacă să fie distruse, ca trotuarele să fie sparte, ca să nu existe lumină, nu vrem ca să mergeţi la primărie şi să plătiţi mită pentru fiecare hârtiuţă pe care o primiţi.

Considerăm că este important ca locuitorii municipiului Chişinău să primească un singur mesaj: sau decideţi personal care este soarta oraşului Chişinău, sau pentru voi va decide altcineva. Vă invităm să vă exprimaţi liber opinia şi dreptul fundamental.

Avem şansa să punem capăt acestui dezmăţ — să votăm duminică, 19 noiembrie, pentru demisia lui Dorin Chirtoacă. După asta vor avea loc alegeri anticipate în primăvara anului 2018. De altfel, dacă nu o facem împreună cu dumneavoastră, controlul asupra primăriei va fi deţinut de cei care au numit-o în funcţie pe doamna Radu sau care continuă să-l şantajeze pe Chirtoacă.

Este alegerea dumneavoastră. Decideţi personal sau va decide cineva pentru dumneavoastră”, a conchis Ion Ceban.

Sursa: psrm.md

PSRM: Chişinăuienilor li se pregăteşte o majorare hoţească a tarifelor Socialiştii au îndemnat deputaţii din parlament să participe la referendumul din 19 noiembrie