Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au îndemnat deputaţii din parlament să participe la referendumul din 19 noiembrie

|versiune pentru tipar||
PSRM / 17 noiembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Înaintea şedinţei Parlamentului din 17 noiembrie, deputaţii fracţiunii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, au invitat toţi legiuitorii să participe la referendumul privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general al capitalei, care va avea loc duminică, 19 noiembrie.

Mihai Ghimpu a răspuns socialiştilor în numele liberalilor. El a informat că Partidul Liberal boicotează Referendumul. Decizia liberalilor nu este surprinzătoare: dacă reuşesc să obţină o participare scăzută a cetăţenilor, referendumul poate fi declarat nevalid.

În acest caz, Dorin Chirtoacă, recunoscut drept cel mai corupt şi incompetent primar din istoria Chişinăului, poate reveni din nou în funcţie, în pofida cazurilor penale instituite împotriva lui. Sau atribuţiile sale vor fi temporar — până în 2019 — exercitate de Silvia Radu, numită cu sprijinul democraţilor.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a reamintit despre audierile care au avut loc în ajun în parlament privind situaţia cu livrarea produselor alterate în grădiniţele şi şcolile din Chişinău. Această schemă criminală de livrări a fost organizată de liberali şi adepţii lor sub conducerea directă a lui Dorin Chirtoacă.

“O sută de mii de locuitori ai municipiului Chişinău consideră că primăria este un organ corupt, ale cărui lideri sunt acuzaţi de multe crime. Ghimpu a îndemnat astăzi la boicot, deoarece nu doreşte să răspundă potrivit legii. Prin urmare, îndemnăm pe toată lumea să meargă la referendum pentru a-l demite pe acest primar incompetent şi corupt”, a declarat Vlad Batrîncea.

Igor Dodon: 19 noiembrie e şansa noastră de a pune capăt haosului şi incertitudinii din capitală!

În ajunul referendumului privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcţia de Primar General de Chişinău, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a adresat locuitorilor capitalei:

Stimaţi locuitori ai municipiului Chişinău!

Duminică, 19 noiembrie, în capitală va avea loc referendumul de demitere a Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

Este un referendum mult aşteptat de toţi cei care nu mai pot tolera corupţia din Primărie şi haosul din oraş. Însuşi faptul că acest referendum are loc, deja e o mare victorie. Or, fiecare locuitor al capitalei ştie că toate tentativele politicienilor, ale activiştilor civici, ale simplilor cetăţeni de a organiza un astfel de referendum în ultimii ani au fost blocate prin înţelegeri politice de culise.

Putem avea viziuni şi preferinţe politice diferite, dar ceea ce ne uneşte pe toţi este că suntem locuitori ai oraşului Chişinău şi cu toţii ne dorim ca el să fie unul modern, civilizat, dezvoltat, cu un înalt nivel de viaţă şi de siguranţă, de securitate. Trebuie să înţelegem că, dacă situaţia rămâne neschimbată, până la alegerile locale generale din 2019 va fi distrus şi ce a mai rămas, iar renaşterea capitalei va deveni un obiectiv şi mai greu de atins.

Stimaţi locuitori ai capitalei! Pe 19 noiembrie NU se decide dacă oraşul Chişinău revine cuiva anume. Dacă referendumul reuşeşte, vor fi organizate alegeri anticipate ale primarului şi fiecare dintre dvs. va decide cine merită să vină în această funcţie.

Pe 19 noiembrie NU alegem între Est şi Vest. Ceea ce trebuie să înţelegem este că referendumul din 19 noiembrie e şansa noastră de a pune capăt haosului şi incertitudinii din capitală!

E şansa noastră la o viaţă mai bună! Şi nu avem dreptul moral să o ratăm!

Sursa: psrm.md

Referendumul din 19 noiembrie este alegerea dumneavoastră Igor Dodon: Faptul că referendumul se desfăşoară este un succes