Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

PSRM îşi exprimă indignarea faţă de un alt demers al autorităţilor moldoveneşti

|versiune pentru tipar||
PSRM / 28 noiembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor îşi exprimă indignarea faţă de o altă provocare absurdă a autorităţilor moldoveneşti — deportarea nejustificată din Republica Moldova a unui binecunoscut jurnalist de televiziune şi regizor de film documentar, Alexsei Samoletov, care a venit astăzi la Chişinău la invitaţia Clubului Media Internaţional Format-A3, precum şi a producătorului Marina Safronova.

Întâlnirea de creaţie cu Alexei Samoletov nu are nimic de-a face cu “propaganda rusă”, care sperie regimul de la guvernare din Moldova — regizorul este departe de politică. La Chişinău trebuia să aibă loc un dialog profesional al jurnaliştilor şi al regizorilor de film documentar cu tema “Cosmosul şi filmul: viaţa cu regulile sale”.

Partidul Socialiştilor consideră deportarea de astăzi a jurnaliştilor de televiziune din Rusia drept un alt act ostil împotriva partenerului nostru strategic, Federaţia Rusă, cât şi împotriva întregului popor moldovenesc. Prin încercarea de a crea discordie între popoarele noastre frăţeşti, regimul Plahotniuc încearcă să mulţumească donatorilor occidentali şi să-şi întărească puterea criminală.

Partidul Socialiştilor reaminteşte că Republica Moldova este membră a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi a altor organizaţii internaţionale. Acţiunile radicale ale majorităţii de la guvernare, care încalcă cerinţele documentelor internaţionale privind mass-media şi drepturile omului, provoacă nedumerire şi teamă.

PSRM intenţionează să iniţieze o anchetă parlamentară asupra tuturor cazurilor de deportări ilegale ale cetăţenilor Federaţiei Ruse în ultimele luni.

Sursa: psrm.md

Reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar “Moldova-Rusia” va avea loc Socialiştii au solicitat reducerea tarifului la gaz pentru populaţie