Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Ghenadie Mitriuc: Fracţiunea noastră a făcut alegerea în favoarea statului suveran Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 15 decembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova
Discursul deputatului din partea fracţiunii PSRM în Parlament din data de 15 decembrie 2017 privind proiectul de lege nr. 260 din 10 august 2017 cu privire la modificarea şi completarea unor acte legislative (legea privind Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, statutul de ofiţer al Serviciului de Informaţii şi Securitate)

Sub acoperirea deciziilor Curţii Constituţionale, majoritatea membrilor căreia au jurat credinţă statului vecin privind îndeplinirea obligaţiilor internaţionale de respectare a drepturilor omului, grupul oligarhic condus de cardinalul gri acţionează în interesele sale mercantile care coincid cu interesele angajaţilor săi din străinătate. Şi anume, cu orice preţ să împiedice dezvoltarea Moldovei ca stat neutru suveran care menţine relaţii egale cu Estul şi Vestul.

Introducerea normelor care permit admiterea cetăţenilor străini la secretele protejate ale statului poate fi numit cu fermitate pasul final al primei etape a operaţiunii speciale de lichidare a Republicii Moldova ca stat independent. Majoritatea paşilor au fost deja implementaţi, voi menţiona doar câţiva din domeniul securităţii naţionale:

Aceste şi multe alte fapte din alte domenii, precum: politica externă, economia, politica naţională — indică faptul că planul de distrugere a statului nostru, coordonat la Bruxelles şi aprobat la Washington, este pus în aplicare.

Trebuie remarcat cinismul conducătorilor, care au umilit toţi ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, cei activi şi cei aflaţi în retragere. În faza iniţială a discuţiilor despre acest proiect, reprezentanţii Serviciului au fost categoric împotriva introducerii unor astfel de norme legislative; de asemenea, s-a făcut o evaluare negativă în expertiza anticorupţie, care a constatat că modificările propuse sunt îndreptate împotriva intereselor statului şi reprezintă riscul promovării intereselor împotriva RM în interesul unui alt stat.

După stigătul Global Business Center, conducerea Serviciului şi-a schimbat opinia în sensul diametral opus şi a sprijinit proiectul 260. Este de remarcat faptul că, toată lumea înţelege că acest punct de vedere aparţine conducerii Serviciului, care a fost desemnată, din păcate, conform algoritmului politic; aceşti lideri nu pot fi numiţi profesionişti, ci parveniţi şi revanşarzi fiind rudele celor care ne-au capturat statul. Este evident că adoptarea acestor norme deschide calea reprezentanţilor serviciilor speciale străine către Serviciul de Informaţii, şi care probabil vor deveni conducătorii ofiţerilor SIS. Domnilor ofiţeri, veţi putea tolera o asemenea batjocură?

Colegi-deputaţi, adoptarea unor norme care elimină restricţia privind dreptul de a servi în Serviciul de Informaţii şi Securitate este un act intenţionat care se referă la componenţa infracţiunilor pentru care sunt prevăzute pedepse severe în Codul Penal al Republicii Moldova.

Cei care au de gând să voteze pentru introducerea unor astfel de norme pot fi consideraţi complici în acţiunile criminale al clanului care a capturat puterea în ţară. Va veni timpul când justiţia va atrage la răspundere penală persoanele care au participat la capturarea statului, pentru infracţiunile împotriva suveranităţii, integrităţii şi independenţei ţării. Printre aceşti oameni vor fi aceia dintre voi care veţi vota pentru acest proiect de lege anti-statal. Colegilor, gândiţi-vă de două ori şi luaţi o decizie care vă poate influenţa destinul pe viitor.

Fracţiunea noastră a făcut alegerea în favoarea statului suveran al Republicii Moldova şi nu va vota pentru distrugerea ţării noastre!

Sursa: psrm.md

Orice modificare a Constituţiei poate fi făcută doar de către popor, printr-un referendum Socialiştii s-au pronunţat împotriva adoptării unei legi antidemocratice