Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUM

Declaraţia Partidului Umanist din Moldova

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 25 mai 2010
Partidul Popular Democrat din Moldova

Fiind cu cîteva zile înaintea de Sărbătoarea Internaţională a copiilor, Partidul Umanist din Republica Moldova atenţionează organele de drept asupra unui şir de lacune în activitatea lor.

Este vorba, în primul rînd despre comercializarea băuturilor alcoolice şi ţigărilor persoanelor de vîrsta şcolară. Din păcate, am avut trista posibilitate de a urmări în o mulţime de baruri, cum în orele dimineţii, elevii, în timpul lecţiilor, stau cu berea în faţă, iar chelnerii îi deservesc fără a se interesa de vîrsta lor. Bineînţeles, banul e mai important! Dar ce generaţie educăm noi, admiţînd asemenea lucruri?! Răspunsul este clar — va creşte infracţionalitatea şi criminalitatea juvenilă, violenţa, pe fundalul consumării de alcool. Nu mai vorbim despre ce sistem de valori educăm, atunci cînd închidem ochii la asemenea fenomene! Sesizăm pe această cale organele de drept, să-şi îndeplinească datoria, să nu mai închidă ochii la consumul şi mai ales comercializarea de alcool copiilor!

O altă problemă pe care vrem să o abordăm cu ocazia Zilei Internaţionale a copiilor este imixiunea unor organizaţii dubioase de peste hotare în activitatea şcolilor, în acest context, cerem organelor de resort să se autosesizeze, pentru a elucida circumstanţele, în care fosta şcoală nr. 24 din capitală a devenit Liceul “Univers LIONS”.

Ion Mereuţă,
Preşedintele PUM
Guvernanţi si Deputaţi! Ocrotiţi Femeia şi Veţi Salva Naţiunea! Pasat cere anularea “Zilei de ocupatie sovietica”