Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Preşedintele Partidului “Renaştere”, Vadim Mişin, s-a întâlnit cu activul comitetului raional de partid din Ungheni

|versiune pentru tipar||
PR / 18 noiembrie 2013
Partidul “Renaştere”

Astăzi, 18 noiembrie 2013, în cadrul ciclului de adunări cu tema “Dialogul conducerii Partidului «Renaştere-Возрождение» cu membrii de partid ai comitetelor raionale”, liderul partidului, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Preşedintele Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice, Vadim Mişin, s-a întâlnit cu activul comitetului raional de partid din Ungheni.

Liderul Partidului “Renaştere-Возрождение” s-a referit la situaţia social-politică din ţară şi a ţinut să sublinieze particularităţile eventualei integrări a Republicii Moldova atât cu Uniunea Europeană, cât şi cu Uniunea Vamală.

Astfel, Vadim Mişin a menţionat că nu trebuie de împărţit ţara şi poporul în două părţi — prooccidentali şi proorientali. Mai mult, Moldova nu trebuie să renunţe la istoria sa, care a cunoscut legături frăţeşti cu ţările din CSI şi nu trebuie să renunţe la limba rusă, care este vorbită de politicieni, dar şi de reprezentanţii businessului şi culturii.

Pe de altă parte, nu trebuie să renunţăm la posibilităţile pe care ni le poate oferi Uniunea Europeană. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl înţeleagă oamenii din ţara noastră este că fiecare trebuie să facem tot posibilul ca Republica Moldova să devină un stat atrăgător.

Moldova trebuie să devină un colţ de rai înfloritor, aşa cum a fost anterior. Trebuie să aplicăm la noi în ţară tot ce este bun în Vest şi în Est. Doar atunci vom ajunge să fim priviţi cu alţi ochi de comunitatea internaţională. Ţara trebuie să îşi asigure existenţa ca să fie respectată.

În acelaşi timp, la întâlnirea cu activul de partid, au fost discutate chestiuni ce ţin de activitatea comitetului raional. Cei prezenţi la şedinţă au căzut de acord că factorul care ajută la creşterea autorităţii partidului şi mărirea rândurilor formaţiunii este comunicarea directă cu oamenii. Doar întrevederile personale pot duce la un dialog constructiv şi doar prin exemplul propriu se poate aprinde dorinţa de luptă pentru protejarea drepturilor personale. De aceea, este necesar de interacţionat cât mai mult cu cetăţenii. În raion, toţi trebuie să cunoască faptul că există Partidul “Renaştere-Возрождение” şi că această formaţiune poate hotărî probleme concrete. Trebuie menţinute relaţiile cu toate organizaţiile comunitare, pentru a cunoaşte aspiraţiile şi speranţele locuitorilor din raionul Ungheni. Doar atunci când va exista un drum din casă în casă şi de la inimă la inimă, când locuitorii vor avea o încredere solidă în partidul nostru, atunci vom putea spune că, cel puţin, am reuşit să realizăm programul nostru.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”

Membrii Biroului Consiliului Republican al Partidului “Renaştere” au îndemnat societatea să ajute permanent cetăţenii nevăzători Oleg Babenco: Partidul “Renaştere” cere anularea mecanismelor existente pentru susţinerea examenelor de bacalaureat