Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Partidul “Renaştere” a întâmpinat o delegaţie oficială a Partidului Socialist Român

|versiune pentru tipar||
PR / 6 decembrie 2013
Partidul “Renaştere”

Astăzi, 6 decembrie 2013, o delegaţie a Partidului Socialist Român (PSR), în frunte cu preşedintele formaţiunii, Vasile Orleanu, a început o vizită oficială la Chişinău.

Delegaţia Partidului Socialist Român a sosit în Republica Moldova cu scopul de a stabili relaţii şi de a pune bazele colaborării cu Partidul “Renaştere-Возрождение”.

Astăzi, delegaţia Partidului Socialist Român a avut o întrevedere cu membrii Biroului Consiliului Republican al Partidului “Renaştere-Возрождение”.

Totodată, oaspeţii din România s-au întâlnit şi cu prim-secretarii comitetelor raionale ale Partidului “Renaştere-Возрождение” din Criuleni, Anenii-Noi, Călăraşi, Cantemir, Dubăsari, dar şi cu membrii comitetelui orăşenesc al Partidului “Renaştere-Возрождение” din municipiul Chişinău.

Părţile au făcut un schimb de opinii despre situaţia socială, politică şi economică din Republica Moldova şi România.

În cadrul întrevederilor cu membrii Partidului “Renaştere-Возрождение”, preşedintele Partidului Socialist Român, Vasile Orleanu, care pentru prima dată a venit în Republica Moldova, a relatat celor prezenţi despre crearea, scopurile, sarcinile şi rolul Partidului Socialist Român în viaţa politică actuală din România şi a răspuns la întrebările acordate de membrii Partidului “Renaştere-Возрождение”.

Domnul Vasile Orleanu a menţionat că partidul pe care îl conduce are o atitudine negativă faţă de procesele care au apărut în urma aderării României la Uniunea Europeană.

“Integrarea României în Uniunea Europeană a limitat suveranitatea ţării. Credem că guvernarea de la Bucureşti a făcut o greşeală gravă atunci când a renunţat la relaţiile economice cu ţări din spaţiul CSI, China şi, în primul rând, cu Rusia. După integrarea în UE, România a început să îşi piardă pământurile, care sunt cumpărate de străini. Creşte rata şomajului, oamenii încearcă să plece în alte ţări, dar nici acolo nu îşi pot găsi un post de muncă. Economia României se prăbuşeşte”, a declarat preşedintele Partidului Socialist Român.

Totodată, Vasile Orleanu a subliniat că partidul pe care îl conduce se arată categoric împotriva instalării scutului antirachetă al NATO pe teritoriul României.

Domnul Orleanu crede că toate problemele României contemporane apar din cauza “corupţiei guvernanţilor, care servesc interesele funcţionarilor europeni”.

Partidul Socialist Român colaborează cu multe formaţiuni politice de stânga din întreaga lume, inclusiv cu cele din Venezuela, Coreea de Nord şi partide care fac parte din Internaţională Socialistă.

Partidul Socialist Român urmăreşte activitatea Partidului “Renaştere-Возрождение” din primele zile ale apariţiei acestei formaţiuni politice, care împărtăşeşte viziuni şi scopuri politice similare, ceea ce permite o colaborare intensă şi o unificare a forţelor.

Mâine, 7 decembrie 2013, în cadrul continuării vizitei delegaţiei din România, liderul PSR, Vasile Orleanu, se va întâlni cu preşedintele Partidului “Renaştere-Возрождение”, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vadim Mişin, şi cu membrii Biroului Consiliul Republican al partidului.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Declaraţia Partidului “Renaştere” privind hotărârea Curţii Constituţionale prin care limba română a fost numită drept limbă de stat a Republicii Moldova Vasile Orleanu: Moldova trebuie să fie foarte atentă atunci când îşi alege viitorul poporului său multinaţional