Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Vasile Orleanu: Moldova trebuie să fie foarte atentă atunci când îşi alege viitorul poporului său multinaţional

|versiune pentru tipar||
PR / 9 decembrie 2013
Partidul “Renaştere”

Delegaţia oficială a Partidului Socialist Român (PSR), care efectuează o vizită oficială în Republica Moldova, s-a întâlnit, pe 7 decembrie, cu liderul Partidului “Renaştere-Возрождение” şi cu membrii Biroului Consiliului Republican al formaţiunii.

Preşedintele Partidului “Renaştere-Возрождение”, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vadim Mişin, a salutat delegaţia oficială a Partidului Socialist Român şi a menţionat că este bucuros de cunoştinţă şi de colaborarea cu una dintre cele mai vechi formaţiuni de stânga din România.

În cadrul întâlnirii, membrii Biroului Consiliului Republican al Partidului “Renaştere-Возрождение” i-au informat pe colegii din România despre structura organizaţională a formaţiunii, ideologia, scopurile şi sarcinile ei.

Totodată, părţile au făcut un schimb de păreri despre situaţiile social-politice din România şi din Republica Moldova, dar şi despre perspectiva dezvoltării celor două state.

Preşedintele Partidului Socialist Român, Vasile Orleanu, a ţinut să mulţumească pentru întâmpinarea caldă şi a menţionat nivelul înalt de organizare a întâlnirii.

“Era important pentru mine să aflu mai multe despre Partidul «Renaştere-Возрождение», fiindcă această formaţiune este apropiată de Partidul Socialist român la nivel doctrinal şi viziuni politice. Era important să mă conving de faptul că partidele noastre se aseamănă la programe şi orientări sociale. Ţineam să-l cunoaştem pe liderul partidului, Vadim Mişin, pentru că dânsul este o personalitate marcantă în Republica Moldova şi pentru că are o viziune largă. Ne plac oamenii deschişi, care vorbesc direct despre problemele şi viitorul poporului”, a declarat Vasile Orleanu.

În cadrul întâlnirii s-a discutat şi subiectul fierbinte ce ţine de eurointegrarea Republicii Moldova. Preşedintele PSR, Vasile Orleanu, a declarat că acest proces are aspecte pozitive, dar şi negative.

Potrivit liderului PSR, în Republica Moldova sunt trei categorii de cetăţeni: cei care sunt pentru aderarea ţării la Uniunea Europeană, cei care sunt împotriva integrării în această uniune şi cei care se abţin să ia o decizie radicală. Ultima categorie este cea mai numeroasă. Cel mai uimitor lucru este că niciunei categorii nu i s-a explicat clar plusurile şi minusurile integrării.

“Am spus de mai multe ori, nu în calitatea mea de preşedinte al partidului, ci în postura de cetăţean român, că, din varii motive pe care nu are rost să le menţionez acum, sunt împotriva aderării României la UE. Însă dacă acest proces totuşi a avut loc, atunci sunt obligat să respect legile ţării şi actualul Guvern. Moldova trebuie singură să hotărască şi să îşi aleagă calea sa. Republica Moldova are o dilemă — să fie cu Rusia şi ţările Uniunii Vamale sau să să adere la Uniunea Europeană. Moldova trebuie să fie foarte atentă atunci când îşi alege viitorul poporului său multinaţional. Nu trebuie făcute mişcări bruşte, ci este necesar să se ţină cont de interesele tuturor naţionalităţilor care locuiesc în ţară”, a menţionat Vasile Orleanu.

Vizita delegaţiei oficiale a Partidului Socialist Român va lua sfârşit duminică, 8 decembrie 2013.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Partidul “Renaştere” a întâmpinat o delegaţie oficială a Partidului Socialist Român Preşedintele Partidului “Renaştere”, Vadim Mişin, s-a întâlnit cu activiştii formaţiunii din cadrul comitetului raional Cimişlia