Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Vadim Mişin: În Partidul “Renaştere” cuvintele niciodată nu sunt în contradicţie cu faptele

|versiune pentru tipar||
PR / 26 decembrie 2013
Partidul “Renaştere”

Astăzi, 26 decembrie 2013, în oficiul central al Partidului “Renaştere-Возрождение”, din municipiul Chişinău, a avut loc conferinţa de presă a liderului Partidului “Renaştere-Возрождение”, preşedintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului şi relaţii interetnice, Vadim Mişin.

La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au fost prezentate realizările Partidului “Renaştere-Возрождение” pentru anul 2013 şi planurile formaţiunii pentru anul viitor.

Vadim Mişin a atins şi teme sensibile, care sunt discutate la moment şi de societate, inclusiv ceea ce ţine de rezultatele summitului de la Vilnius şi consecinţele acestui eveniment pentru ţara noastră, în contextul parafării şi eventualei semnări a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

În legătură cu aceasta, liderul Partidului “Renaştere-Возрождение” a subliniat că “oamenii au nevoie de liberalizarea regimului de vize pentru că vor avea multe de câştigat de pe urma acestui fapt, fiind liberi să călătorească prin lume. Pe de altă parte, Acordul de liber schimb cu UE nu trebuie semnat în grabă, ci trebuie de analizat atent impactul prevederilor acestui document asupra pieţei din Moldova şi asupra cetăţenilor”.

Liderul Partidului “Renaştere-Возрождение” consideră că Republica Moldova poate deveni membru al Uniunii Europeane peste 15–20 de ani. De aceea, trebuie de cântărit totul atent, ca să nu sufere economia ţării din cauza unor acţiuni pripite.

În cadrul conferinţei de presă, Vadim Mişin a analizat şi bilanţul activităţii Partidului “Renaştere-Возрождение”, menţionând că principalul obiectiv al anului 2013, pe care partidul l-a realizat, a fost definitivarea formării partidului. La fel ca şi corpul unui om, niciun partid nu poate avea realizări în politică fără un schelet bine dezvoltat.

Graţie unei munci intense, putem spune la moment că Partidul “Renaştere-Возрождение” s-a format complet şi devine tot mai puternic, absoarbe idei îndrăzneţe şi găseşte soluţii pentru realizarea treptată a scopurilor şi sarcinilor propuse. Rândurile formaţiunii s-au completat, timp de aproximativ un an, cu 10.000 de oameni. Partidul este prezent pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Au fost formate comitete de partid raionale, orăşeneşti şi municipale. Totodată, organizaţii primare de partid au fost formate pe teritoriul secţiilor de votare în peste 75% din localităţile ţării.

Preşedintele Partidului “Renaştere-Возрождение” a fost întrebat de jurnalişti referitor la eventualitatea unificării forţelor politice de stânga din ţară. Vadim Mişin a declarat că susţine această idee, dar a specificat că acest proces trebuie să aibă loc ţinând cont de realităţile din fiecare partid.

“Nu este un secret faptul că există unele formaţiuni de stânga care dispun doar de ştampilă, au preşedinte şi câteva mape cu documente. Cu astfel de partide nu poţi negocia ceva serios. Ele nu dispun de membri şi, cu atât mai mult, nu au nici structură. De aceea, negocierile trebuie să fie concrete şi pragmatice pentru a putea forma un front unic pe stânga eşichierului politic”, a declarat Vadim Mişin.

Totodată, Vadim Mişin a subliniat că Partidul “Renaştere-Возрождение” ia în calcul participarea la viitoarele alegeri parlamentare atât în bloc cu forţele de stânga, cât şi individual. Liderul partidului crede că în ambele cazuri “Renaştere-Возрождение” are destule şanse să obţină 75.000 de voturi, adică 5,2%, şi să treacă pragul electoral pentru a fi prezent în viitorul Parlament.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Comunicat de presă al Partidului “Renaştere” Rezultatele Partidului “Renaştere” în anul 2013