Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Consiliul femeilor din Partidul “Renaştere” a avut mai multe întrevederi în cadrul vizitelor de lucru

|versiune pentru tipar||
PR / 18 aprilie 2014
Partidul “Renaştere”

Preşedintele organizaţiei de femei a Partidului “Renaştere-Возрождение”, Victoria Novic, în ajunul Sărbătorilor de Paşti, a efectuat vizite de lucru în timpul cărora s-a întâlnit cu conducerea organizaţiilor de femei din Teleneşti şi Sângerei.

În cadrul întrevederilor s-a discutat despre situaţia social-politică din ţară şi a avut loc un schimb de păreri între părţi. Astfel, membrii Consiliului republican al femeilor partidului şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia dramatică din sfera socială. Maria Drucel, conducătorul consiliului femeilor din comitetul raional Sângerei, a subliniat că majoritatea mamelor tinere sau cu mulţi copii nu îşi cunosc drepturile şi nu ştiu cum să obţină indemnizaţii sau altă informaţie necesară. În acest context, este nevoie de o muncă asiduă a lucrătorilor sociali şi funcţionarilor din cadrul primăriei care ar fi orientată spre informarea mamelor. Totodată, trebuie de manifestat o grijă mai mare faţă de mamele tinere şi cele cu mulţi copii, care au nevoie să li se spună mai multe despre drepturile lor.

Consiliul femeilor din raionul Sângerei susţine profesorii care luptă activ pentru drepturile lor, care participă la mitinguri şi cer de la Guvern să li se majoreze salariile. “Nu trebuie să economisim atunci când este vorba despre educaţia generaţiei tinere. Din cauza salariilor mici, profesorii nu doresc să lucreze pe specialitate, părăsesc satul natal şi chiar pleacă din ţară”, aceasta este concluzia consiliului membrilor consiliului femeilor din Partidul “Renaştere-Возрождение”.

Totodată, activul comitetului raional şi membrii consiliului femeilor din Sângerei şi-au exprimat mulţumirea faţă de gestul deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, membrului Biroului Consiliului Republican al Partidului “Renaştere-Возрождение”, Tatiana Botnariuc, care a acordat un ajutor substanţial Auricăi Boroda prin donarea unui cărucior fiului acesteia, în vârstă de 12 ani, care este invalid de grupa întâi. Astfel, graţie Partidului “Renaştere-Возрождение”, copilul a căpătat posibilitatea să se deplaseze, să comunice cu cei de vârsta lui şi să cunoască singur lumea înconjurătoare.

La rândul ei, Rodica Curachin, conducătorul organizaţiei de femei a comitetului raional Teleneşti, s-a plâns că multe femei din satele raionului se întreabă cum să supravieţuiască în condiţiile actuale. În sate e sărăcie, iar majoritatea oamenilor nu au bani pentru poliţa medicală, fiindcă nu au locuri de muncă. Mulţi locuitori ai satelor nu pot să meargă la un examen medical, iar asta face ca mai multe boli cronice să nu mai poată fi vindecate ulterior. Această situaţie trebuie schimbată radical, ceea ce are de gând să facă Partidul “Renaştere-Возрождение”.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Membrii Consiliului Republican al Partidului “Renaştere” au avut o serie de întrevederi cu activul partidului Oleg Babenco: Problemele relaţiilor internaţionale necesită soluţii urgente