Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Adresarea Preşedintelui Partidului “Renaştere”, Vadim Mişin, către liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin

|versiune pentru tipar||
PR / 25 septembrie 2014
Partidul “Renaştere”

Stimate Vladimir Nicolaevici!

Am sperat foarte mult că interesele poporului şi ale ţării vor prevala pentru Dumneavoastră în faţa celor personale şi familiale atunci când v-am expediat o scrisoare din numele Partidului “Renaştere-Возрождение” privind necesitatea consolidării electoratului de stânga.

Însă, din păcate, acest lucru nu a avut loc. Dumneavoastră, în cadrul unei conferinţe recente, v-aţi amintit de vechile supărări şi aţi rezumat totul la faptul că trebuia să ne gândim bine acum doi ani, atunci când am decis să părăsim rândurile PCRM.

Aţi avut dreptate, Vladimir Nicolaevici! Eu şi colegii mei, pe lângă faptul că am meditat mult asupra acestei acţiuni, am analizat, am cântărit şi astăzi, după doi ani, eu reiterez: Nu am plecat din partid, ci de la Dumneavoastră personal. Şi asta pentru că, în toţi aceşti ani, vorbele Dumneavoastră nu coincideau cu faptele, în special în ceea ce ţine de limba rusă şi de populaţia rusolingvă a ţării.

Aceasta concluzie nu este doar a mea, ci şi a actualei conduceri a Federaţiei Ruse. În toate turnurile Kremlinului s-a pus cruce pe Voronin ca politician. Iată la ce a dus inconsecvenţa Dumneavoastră şi politica externă nesinceră, în special în raport cu Federaţia Rusă. Noi, întreaga ţară, şi în prezent continuăm să suferim de pe urma faptului că nu a fost semnat Memorandumul Kozak, dar şi din cauza multor altor acţiuni ale Dumneavoastră.

În ceea ce priveşte aluziile Dumneavoastră legate de un oarecare interes material, eu am spus cândva: “Priviţi-vă în oglindă, Vladimir Nicolaevici!”

Eu şi familia mea avem în prezent ceea ce am avut în urmă cu 15. Eu nu am cumpărat Pădurea de la Ţiganca şi mii de hectare de pădure ale statului, plantaţii de viţă-de-vie şi altele. În opinia bolşevicilor din anul 1917, Dumneavoastră aţi fi un mare burghez, însă, în pofida acestui fapt, Dumneavoastră sunteţi liderul comuniştilor. Acest lucru, desigur, este un mare paradox.

Vă propun să încetăm cearta şi fie ca alegătorul să ne judece.

Sursa: rrm.md