Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiUCM

Partidul Umanist va merge la alegeri cu Uniunea Centristă din Moldova

|versiune pentru tipar||
UCM / 14 decembrie 2008
Uniunea Centristă din Moldova

Partidul Umanist din Moldova (PUM) va participa la alegerile parlamentare din 2009 alaturi de partidul Uniunea Centrista din Moldova (UCM), condus ex-premierul Vasile Tarlev.

Cinci dintre membrii consiliului politic al PUM au participat sambata, 13 decembrie, in calitate de invitati la Congresul V extraordinar al UCM.

Presedintele PUM, Ion Mereuta, a declarat jurnalistilor ca cele doua formatiuni au semnat deja un memorandum, care stipuleaza participarea la alegeri pe o lista comuna de candidati.

Mereuta a precizat ca o hotarare difinitiva va fi luata la Congresul PUM, care urmeaza sa aiba loc pana la sfarsitul anului.

Potrivit lui Ion Mereuta, partidul se va conforma deciziei Ministerului Justitiei care a refuzat sa inregistreze noua denumire a partidului — Partidul Crestin Umanist din Moldova (PCUM), adoptata la 8 decembrie, la Congresul II extraordinar al formatiunii.

PUM a fost constituit in decembrie 2005. Scopurile partidului sunt: promovarea si realizarea integritatii teritoriale a RM, edificarea societatii umaniste si integrarea Moldovei in valorile europene si mondiale; reinvierea demnitatii umane si nationale in RM; umanizarea politicii etc.

Anterior, si formatiunea “Casa noastra Moldova”, condusa de consilierul municipiului Chisinau Oleg Oniscenco, ales pe listele PUM, a anuntat ca va participa la alegeri impreuna cu UCM.

Discursul d-lui Vasile Tarlev, Presedinte al partidului Uniunea Centrista din Moldova, rostit la cel de-al V-lea Congres Extraordinar al partidului Declaraţia UCM cu privire la refuzul înregistrării de către Ministerul Justiţiei RM a Domnului Vasile Tarlev în calitate de Preşedinte ales al Uniunii Centriste din Moldova