Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiUCM

Vasile Tarlev este primul pe lista electorală a UCM

|versiune pentru tipar||
UCM / 6 februarie 2009
Uniunea Centristă din Moldova

Uniunea Centrista din Moldova a depus, astazi, la Comisia Electorala Centrala documentele de inregistrare a partidului pentru participare la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009.

Primul in lista electorala a UCM este Vasile Tarlev, ex-prim-ministru, presedintele formatiunii, urmat de Mihai Petrache, vice-presedinte.

Echipa UCM include specialisti cunoscuti in tara in domeniul economiei, jurisprudentei, medicinii, oameni de cultura si arta. Sint prezenti candidati din regiuni, inclusiv din ATO Gagauzia, reprezentanti ai organizatiilor de tineret, doamne.

In lista figureaza astfel de personalitati cunoscute in societate, cum ar fi juristii Gheorghe Avornic, Gheorghe Amihalachioae, medici cu renume — Anatolie Ciubotaru, Ion Mereuta, economistul Ion Prisacaru s.a.

Declaraţia UCM cu privire la refuzul înregistrării de către Ministerul Justiţiei RM a Domnului Vasile Tarlev în calitate de Preşedinte ales al Uniunii Centriste din Moldova Vasile Tarlev cheamă membrii şi simpatizanţii UCM să-şi consolideze eforturile spre binele patriei noastre