Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiUCM

Vasile Tarlev cheamă membrii şi simpatizanţii UCM să-şi consolideze eforturile spre binele patriei noastre

|versiune pentru tipar||
UCM / 9 februarie 2009
Uniunea Centristă din Moldova

Dragi colegi si prieteni!

La 5 aprilie 2009 vor avea loc alegerile in Parlamentul Republicii Moldova, importanta carora atit pentru tara, cit si pentru fiecare din noi este hotaritoare.

Uniunea Centrista din Moldova va participa la aceste alegeri avind scopul bine determinat, constientizind responsabilitatea sa istorica fata de tara si popor.

Scopul nostru suprem rezida in a obtine schimbari pozitive in sfera economica, inbunatatirea nivelului de viata a poporului, consolidarea statalitatii, restabilirea integritatii teritoriale a tarii.

Suntem ghidati de adevarul incontestabil — daca nu vom stopa distrugerea sectorului real al economiei nationale, nu vom unifica tara, nu vom imbunatati substantial nivelul de trai al populatiei, procesul deteriorarii temeliei statului moldovenesc va continua, iar pericolul pierderii independentei statale va persista.

Uniunea Centrista din Moldova nu poate si nu este in drept sa admita asemenea catastrofa nationala!

Constientizind acest fapt, oponentii nostri politici, exercita asupra partidului, liderilor acestuia, a membrilor de rind o presiune politico-psihologica, fara precedent. Ei incearca sa ne ingenuncheze, aplicind diverse metode de santaj, intimidare si dezbinare a unitatii de partid. Eforturile lor insa, sunt zadarnice.

Noi nu ne vom abate din cale, nu vom ceda, nu vom lasa poporul neprotejat in fata samovolniciei si violentei puterii. Noi nu am tradat si nu vom trada niciodata idealurile noastre, memoria stramosilor nostri, onoarea si credinta. Nimanui nu-i va reusi sa ne intimideze sau sa ne corupa, sa ne reduca la tacere, sa ne faca sa toleram nedreptatea si ignorarea drepturilor omului si ale cetateanului. Noi suntem ferm convinsi ca adevarul va invinge minciuna, binele va invinge raul, iar nedreptatea va fi substituita prin umanism si echitate sociala.

Noi avem nevoie de consolidare, vointa si capacitatea de a invinge. Doar cu eforturi comune vom edifica tara in care se va dezvolta stiinta si invatamintul, vor fi prestate servicii accesibile si de calitate in domeniul sanatatii publice, fiecaruia i se va garanta un loc de munca in Patrie. Doar cu eforturi comune vom construi o tara cu o economie moderna eficienta, cu drumuri bune, cu case frumoase si bine ingrijite. Doar cu eforturi comune vom construi o tara in care se va simti confortabil fiecare cetatean al Moldovei.

Toate acestea noi le vom putea realiza neaparat, or avem incredere in noi si in fortele noastre. Credem in viitorul Moldovei si in capacitatea de fauritor al poporului nostru.

Forta noastra este in unitate! Impreuna vom invinge!

Vasile Tarlev, preşedinte al Uniunii Centriste din Moldova
Vasile Tarlev este primul pe lista electorală a UCM Uniunea Centristă din Moldova dezvoltă şi consolidează relaţiile de colaborare cu Federaţia Rusă