Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiUCM

Tineretul centrist participă la crearea “centurii ţărilor prietene” în jurul Moldovei

|versiune pentru tipar||
UCM / 16 martie 2009
Uniunea Centristă din Moldova

La 14 martie 2009 in Chisinau a avut loc Forumul International al Tinerilor, organizat de catre organizatia republicana de tineret a partidului Uniunea Centrista din Moldova, la care au participat delegatii din Rusia (organizatia de tineret “Единая Россия”), din Ucraina (organizatia de tineret a formatiunii “Партия Регионов”), din Romania (organizatia de tineret a Partidului Democrat Liberal), reprezentantii aripei de tineret a Partidului “Равноправие”, reprezentantii aripei de tineret a Partidului Popular Republican, a organizatiei obstesti “Единая Гагаузия”, precum si reprezentantii tineretului din regiunea Transnistreana.

In cadrul Forumului a luat cuvintul oaspetele de onore a evenimentului — Presedintele Uniunii Centriste din Moldova, Vasile Tarlev, care a mentionat ca, in curind, va veni timpul cind tinerii ii vor substitui pe colegii sai de partid mai in virsta in lupta pentru un viitor mai bun al tarilor si popoarelor noastre. Anume din acest motiv, in opinia lui Vasile Tarlev, este foarte important ca tinerii deja din acest moment sa se pregateasca pentru a fi succesori demni. Deja astazi tineretul trebuie sa invete cu dedicatie deplina, sa obtina cunostinte care sa poata fi aplicate in practica, fara a se feri de dificultati. Tinerii nu trebuie sa stea in spatele altora in timp ce tatii si mamele lor muncesc cu abnegatie pentru transformarea Moldovei intr-un stat prosper cu adevarat democratic si pentru apropierea Moldovei de tarile prietene.

Presedintele organizatiei republicane de tineret a UCM, Dumitru Molceanu, a mentionat in discursul sau ca partidul UCM, al carei aripa de tineret este organizatia pe care o conduce, tinde sa elimene toate barierele ce exista in relatiile dintre Moldova si vecinii apropiati — Romania si Ucraina, precum si sa restabileasca in deplina masura relatiile de prietenie si parteneriat strategic cu Marea Rusie, cu care ne uneste trecutul comun, religia ortodoxa, valorile culturale comune, viziunile politice si interesele economice.

In realizarea acestei misiuni importante un rol decisiv il pot avea si trebuie sa-l detina organizatiile de tineret din Moldova si statele vecine, a mentionat Molceanu. Anume tineretul, in calitatea de cei mai activi reprezentanti ai societatii, poate si trebuie sa stabileasca si sa fortifice cooperarea, sa planifice si sa desfasoare actiuni comune, orientate spre fortificarea relatiilor de prietenie si colaborare intre tarile vecine.

Dupa cum se mentioneaza in rezolutia finala a Forumului, cintecul prieteniei, intonat de catre tineret, cu certitudine va fi auzit si preluat de catre popoarele tuturor tarilor din regiune, iar acest imbold va constitui un bun inceput pentru dezvoltarea si fortificarea relatiilor de prietenie utile pentru Moldova si tarile vecine, care vor contribui la promovarea pacii si stabilitatii.

Dupa inchiderea Forumui, participantii la eveniment au depus flori la monumentul lui Stefan cel Mare si au organizat un mars pe bulevardul central al Chisinaului.

Sursa: www.ucm.md
UCM combate miturile de dezinformare cu privire la partid si liderul acestuia Vasile Tarlev, raspindite pe larg de central de propaganda al PCRM Vasile Tarlev a apreciat pozitiv rolul Rusiei în soluţionarea problemei transnistrene