Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePPCD

Miting de protest organizat de Partidul Popular Creştin Democrat

|versiune pentru tipar||
PPCD / 26 octombrie 2003

La 26 octombrie a.c. în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău s-a desfăşurat un miting de protest organizat de Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD). La acţiunea de protest au participat circa 2000 de persoane, potrivit estimărilor poliţiei. În timpul mitingului şi marşului de protest pînă la sediul Ambasadei Federaţiei Ruse organizat în finalul mitingului nu au fost înregistrate nici un fel de incidente sau ciocniri cu forţele de ordine.

Participanţii la miting au adoptat cîteva declaraţii în care au acuzat guvernarea comunistă de nerespectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi de promovarea unei politicii economice defectuoase. De asemenea, protestatarii au mai adresat un apel către statele membre ale OSCE, în care se pronunţă pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria şi înlocuirea acestora cu un contingent internaţional sub egida OSCE, a Uniunii Europene sau NATO.

Manifestanţii au purtat pancarte pe care scria “Nu federalizării!”, “Afară armata de ocupaţie!”, “Jos comunismul!”, “Jos mîinile de pe limba română şi istoria românilor!”, precum şi drapele de stat ale Republicii Moldova, tricoloruri naţionale româneşti, drapele ale Uniunii Europene (UE), NATO şi SUA, precum şi ale Marii Britanii, Spaniei, Italiei, Belgiei, Franţei. Vicepreşedintele PPCD, Vlad Cubreacov, a declarat că apariţia acestor drapele în cadrul mitingului este un gest de răspuns la recenta rezoluţie a Uniunii Europene care a solicitat Rusiei să-şi retragă prezenţa militară din Transnistria pînă la sfîrşitul anului curent.