Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePN

Congresul IV repetat al Partidului Popular Republican

|versiune pentru tipar||
PPR (astăzi PN) / 8 februarie 2015 | 
Congresul IV repetat al Partidului Popular Republican

Pe 8 februarie 2015, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul IV repetat al Partidului Popular Republican (PPR).

În cadrul congresului, a fost reales preşedintele formaţiunii, aprobată decizia de modificare a denumirii partidului în “Partidul Nostru”, dar şi a Statutului şi Programului politic al formaţiunii. Cei 97 de delegaţi prezenţi la congres au votat unanim schimbarea denumirii partidului şi l-au reales pe Renato Usatîi în funcţia de preşedinte al partidului. Propunerea de a-l alege pe Renato Usatîi în calitate de preşedinte al formaţiunii a venit din partea lui Nicolae Andronic, fostul preşedinte al partidului, care a menţionat că se retrage din funcţie şi nu va mai candida pentru un nou mandat.

Congresul s-a desfăşurat în lipsa noului preşedinte Renato Usatîi, care se află peste hotarele ţării, politicianul a avut însă o intervenţie prin skype, în care a anunţat că actuala clasă politică ar trebui să se aştepte la noi surprize.

Amintim că PPR a fost redenumit în Partidul Nostru, iar Usatîi ales în funcţia de preşedinte la Congresul formaţiunii desfăşurat încă în luna aprilie 2014. Atunci Ministerul Justiţiei a refuzat să înregistreze modificările aprobate de delegaţii Congresului, invocînd un motiv inventat că formaţiunea politică nu a desfăşurat Congresul în termenii prevăzuţi de propriul statut.

Totodată, în luna august 2014, Renato Usatîi a constituit un nou partid “PaRUs”, iar Ministerul Justiţiei a refuzat să îl înregistreze. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Usatîi a mers în fruntea listei electorale a partidului “PATRIA”, care a fost, însă, exclus din cursa electorală prin decizia CEC şi a instanţelor de judecată cu trei zile înainte de data alegerilor.