Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriGăgăuzia2008Curier electoral

Curier electoral din 4 februarie 2008

|versiune pentru tipar|

Înregistrarea candidaţilor

Pe 4 februarie a avut loc şedinţa ordinară a Comisiei Electorale Centrale a UTA Gagauz Yeri, în cadrul căreia au fost examinate noile cereri de înregistrare a candidaţilor la funcţia de deputat în Adunarea Populară a UTA Gagauz Yeri. Preşedintele CEC a UTA Gagauz Yeri Piotr Ivanov a remarcat că, în cadrul şedinţei a fost luată decizia de a înregistra 12 candidaţi la funcţia de deputat în AP a UTA Gagauz-Yeri. Anterior, a fost stabilit termenul — limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaţilor — 14 februarie, ora 17.00.

La data de 4 februarie, numărul general al candidaţilor înregistraţi a atins cifra de 115 persoane, dintre care 65 — independenţi, 50 — candidaţi din partea partidelor politice. În fiecare circumscripţie au fost înregistraţi deja cîte 2 candidaţi, iar în circumscripţiile Dezghinja, Chirsovo, Ciadîr-Lunga, Baurciu, Cazaclia au fost înregistraţi cîte 5 candidaţi. Luînd în calcul numărul doritorilor de a candida, putem anticipa deja o lupta acerbă pentru mandatul de deputat. Specificul acestei campanii electorale este timpul redus pentru desfăşurarea acesteia.

Momentele-cheie în desfăşurarea campaniei electorale

În cadrul şedinţei CEC, au fost luate mai multe decizii care stabilesc momentele-cheie în desfăşurarea campaniei electorale:

Devizul de cheltuieli

A fost discutată finanţarea campaniei electorale; devizul de cheltuieli este estimat la 1 million 200 mii lei.

Acreditarea observatorilor internaţionali

CEC a UTA Gagauz-Yeri s-a adresat CEC RM cu solicitarea de acreditare a observatorilor internaţionali pentru monitorizarea campaniei electorale din UTA Gagauz-Yeri.